REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davalarında flaş gelişme… Bylock içerikleri gelmeye başladı

FETÖ/PDY davalarında flaş gelişme… Bylock içerikleri gelmeye başladı

FETÖ/PDY davalarında uzun süredir beklenen Bylock içerikleri mahkemelere ulaşmaya başladı. 120 bin sayfadan oluşan içeriklerin akışı 31 Temmuz akşamından itibaren başladı. İçerikler ilk kez FETÖ/PDY sanığı polislere duruşma sırasında okundu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2017 Salı, 13:36

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik açılan davalarda yargılama kriterlerinin en önemli maddesini oluşturan Bylock kullanımına ilişkin önemli bir gelişme açıklandı. FETÖ/PDY’nin Emniyet teşkilatı içerisindeki yapılanmasına ilişkin süren davanın ikinci duruşmasında bazı sanıklara Bylock içerikleri okundu.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan ve davanın bugün başlayan 2. duruşmasında, Emniyet teşkilatından çoğu emniyet müdürü ve komiser rütbesinde 31 tutuklu, 10 tutuksuz sanık yargılanıyor. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah saatlerinde başlayan duruşmada öncelikle savunma tanıkları dinlendi. Emniyet Müdürlüğü’nde halen görev yapan E.G., C.S., R.Ç., S.A., L.K., M.K.G. ve bir başka dosyada tutuklu bulunan M.H. ile tutuklu sanıklardan Enis Engin’in oğlu E.T.E. tanık olarak dinlendi.

BYLOCK İÇERİKLERİ AÇIKLANDI
Mahkeme Başkanı, tanıkların dinlenmesinin ardından sanık ve avukatlara, uzun süredir beklenen Bylock içeriklerinin 31 Temmuz 2017 akşamı itibariyle gelmeye başladığını açıkladı. 120 bin sayfadan oluşan Bylock içeriklerinin akışının devam ettiğini, tamamlandığında sanık ve avukatlara tüm içeriklerin verileceğini belirtti. İçeriklerin bazılarında yazışmaların, tamamında ise giriş tarihleri, saatleri, kimlerin eklendiği gibi hareket dökümlerinin bulunduğu belirtildi.

33 KEZ GİRİŞ YAPMIŞ
Duruşma sırasında tutuklu ve tutuksuz sanıkların bazılarına Bylock kullanımı ile ilgili dökümler kendilerine okundu. Mahkeme Başkanı, tutuklu sanık Mustafa Manas’a, “33 kez Bylock’a giriş yapmışsın. Burada tarih ve saatleri de mevcut” diyerek Manas’ın listesinde tespit edilen bazı isimleri sordu. Sanık Manas ise Bylock kullandığını inkar etti. Bir başka tutuklu sanık Cemil Doğutaş’a Bylock’ta yaptığı yazışmalar hatırlatıldı ve görüştüğü isimler okundu. Bu isimler aynı davada tutuklu 6 sanık çıktı.

Duruşmada daha sonra Savcı Mahkeme Heyeti’ne mütalaasını sundu. Savcı, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı