REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davasında Necdet Özer’e gizli tanık şoku

FETÖ/PDY davasında Necdet Özer’e gizli tanık şoku

FETÖ/PDY’nin finans ayağını oluşturdukları iddialarıyla 67 işadamının yargılandığı davanın 2. duruşmasında dinlenen gizli tanık Mavi, eski DTO Başkanı Necdet Özer ve Diş Hekimi Alaattin Yavaşlar hakkında önemli iddialarda bulundu. Gizli tanık Mavi, Necdet Özer için, “Meclis’e kurşun sıkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast düzenleyen zincirin bir halkasıdır” dedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2017 Çarşamba, 15:53

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları ve silahlı terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla 67 işadamının yargılandığı davanın 2. duruşması başladı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması 26 Şubat’ta başlamış ve 43’ü tutuklu 67 sanığın savunması dinlenmişti. 25’i firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 67 sanığı olan davanın ilk duruşmasında 43 tutuklu sanıktan 13’ünün tahliyesine karar verilmişti.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde bulunan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. duruşmasında 9’u gizli olmak üzere 20’in üzerinde tanık dinlenecek. Bugünkü oturumda Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla gizli tanık Mavi dinlendi.

Özellikle eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Diş Hekimi Alaattin Yavaşlar hakkında çarpıcı iddialarda bulunan Mavi, Özer için “Fethullahçı olduğunu kendisinden duydum”, Yavaşlar için de “Örgütün Denizli sorumlusudur” dedi.

Gizli tanık Mavi, Mahkeme Başkanı’na bildiklerini anlatırken, “Fetullahçı olduğunu Necdet Özer’in kendisinden bizzat duydum. Örgüt için çalıştığını bizzat bana söyledi. Kendisi Türkiye Büyük Meclisi’ne kurşun sıkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast düzenleyen zincirin bir halkasıdır. Örgütte görev almıştır. Cavit Özer de kardeşi gibi bu teşkilatın içinde ülkeye zarar vermişlerdir” dedi.

Fetullahçı terör örgütüne kimsenin zorla alınmadığını ancak birçok insanın kandırıldığını belirten Mavi, işin başını çekenlerin ülkeye büyük zararlar verdiğini söyledi. Diş Hekimi Alaattin Yavaşlar’ın örgütte Denizli sorumlusu olarak görev aldığını iddia eden Mavi, “Konuşmalarını dinledim. Örgütle ilgili organizasyonları onun yaptığı kanısındayım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı