REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY İşadamları Davalarının flaş tanığı konuştu

FETÖ/PDY İşadamları Davalarının flaş tanığı konuştu

FETÖ/PDY 2. İşadamları Davası’nda anlatacakları merakla beklenen tanık Habip Kızıltaş mahkemede örgütle ilgili bildiklerini anlattı. Yapıya giriş döneminden ayrıldığı döneme kadar yaşadıklarını isimler vererek anlatan Kızıltaş, dava tanığı olduktan sonra evinin bahçesine ve işyerine tehdit notları yazılı taşlar atıldığını söyledi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2017 Pazartesi, 15:57

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla 87’si tutuklu toplam 145 sanığın yargılandığı 2’nci İşadamları davasında tanıklar dinleniyor.
FETÖ/PDY İşadamları Davaları’nın her iki dosyasında da adı sıkça geçen tanık Habip Kızıltaş, ifadesine örgüte nasıl katıldığını anlatarak başladı. Halıcılık sektöründe Denizli’nin önde gelen isimlerinden olan Kızıltaş, yapıyla üniversite eğitiminden sonra bir fabrikada müdürlük yaparken tanıştığını, o dönem Bornova’da Fethullah Gülen’in vaazlarına katıldığını söyledi.

SERVERGAZİ’NİN DOĞUŞU
Denizli’ye döndükten sonra Abdullah isimli bir lokantacının, yapının Denizli’deki başı olarak tanıtılan Emin Hoca adlı kişiyle tanıştırdığını belirten Habip Kızıltaş, “O dönem Servergazi Okulları yapılacaktı. C.K.nın fabrikasında bir akşam yemeği verildi. İşadamları bu toplantıya çağırıldı. Durumum iyi olmamasına rağmen ciddi bir yardımda bulundum. Servergazi Okulları’nın kurulması aşamasında Mesut Bozkır ile birlikte Sezai Günalp’in de geldiğini hatırlıyorum” dedi.

“ERDOĞAN O KOLTUKTA OTURAMAZ”
Duygusal ve eli bol biri olduğu için yapı içerisinde ön plana çıkarılmaya başlandığını anlatan Kızıltaş, “Yeni kurulacak vakfın yönetici grubunda yer almamı istediler. Vakıf için belirlenecek bütün tüzüklerin başında Atatürk’ü, Türk Ordusu’nu, Türk Devleti’ni öven metinler vardı. Ama o gün örnek aldığımız metinlerin bu kısımları, uygulama aşamasına hiç alınmadı, metinlerde de yer almadı. Bunu görünce yerimden kalktım ve ‘Sizinle işim olmaz’ dedim. Din esaslı bir sistem kuracaklarını anlamıştım. Daha sonra uzun yıllar bu yapıdan uzak kaldım. Ancak 2007 yılında bu yapıdan esnaflar yine gelip gitmeye başladı. Bir gezi organize edildi ve bu aşamadan sonra yine kendimi bu yapının içinde buldum. Dershanelerin kapanması gündeme geldiğinde, ben de dershanelere karşı olduğum için bu konuda çatışma yaşadık. ‘Eğer dershaneler kapanırsa Recep Tayyip Erdoğan o koltukta oturamaz’ söylemleri vardı. Bunu Bilal İbileme söylüyordu. Kendisi Denizli İmamı Mehmet Boz’un yardımcısıdır. ‘Bir devlet büyüğünü indirecek kim oluyorsunuz?’ dediğimde ‘Devlet biziz’ diyorlardı. Bunun üzerine Bunları dükkanımdan kovdum. Yanlarında yine Mehmet Boz’un yardımcılarından Mevlana Celaleddin İşler ve Belediye İmar’da görevli Halil Kırgil de vardı” dedi.

ESNAF GRUBUNDA KİMLER VARDI?
Kendisinin de dahil olduğu esnaf grubunun 14-15 kişiden oluştuğunu belirten Kızıltaş, tanık Noter Yaşar Gemici, Hüseyin Moralıoğlu, Sait Süt, Habip Yıldız, iddianamede adı geçmeyen E.B. ve tanık Ahmet Ömercioğlu aklımda kalan isimler. Dışarıdan önemli bir isim geldiğinde Anemon, EGS, Çağlayan Catering gibi yerlerde toplantılar olurdu. 2012’deki toplantıda Hakan Şükür ile birlikte Denizli İmamı Mehmet Boz ve Nurcan Dalbudak da vardı. İkinci dönemde yapının içinde 4 yıl kadar bulundum. Bu süre içinde 1.5 trilyon lira kadar yardımım olmuştur. 2008’de Fethullah Gülen’i ziyaret için ABD’ye götürmek istediler, gitmedim. Dönüşte ise Necdet Karaimer, Fethullah Gülen’den geldiğini söylediği tesbih ve takkeyi bana verdi. Dershane olaylarına kadar gönüllüydüm ve yapının sponsorlarından biriydim” dedi.

HİLTON DENİZLİ’DEN NEDEN VAZGEÇTİ?
Hilton Otelleri’nin Denizli’de yatırım yapmayı planladığını anlatan Kızıltaş, Denizli’ye Hilton gelecekti. Akhan’da bulunan işyerimin yanındaki 10 dönüm arazi ile ilgili olarak görüşmüştük. Bu kişileri bana Erdem Aydın getirdi. Ancak görüşme darbeden sonraya kaldığı için 15 Temmuz’dan sonra telefonlarıma bile çıkmadılar” dedi.

“İŞYERİME VE EVİME TAŞ ATIYORLAR”
Bu yapının bir yurduna yaptığı yardımların taşınması konusunda yaşadığı kavgayı Mahkeme Heyeti’ne anlatan Kızıltaş, “H. İbrahim Kırgil, yatakların odalara tek tek çıkarılmasını, yoksa çalışanların kulağını keseceğini söyledi. Ben bunu duyunca Kırgil, Mevlana Celaleddin İşler ve Bilal İbileme ile kavgaya varan bir tartışma yaşadım. Tartışma sabaha dek sürdü. Ertesi gün ise telefonuma ‘THE END’ yazılı mesaj geldi. FETÖ/PDY davalarında tanık olduktan sonra da bahçeme ve işyerime taşa bağlanmış kağıtlar atıyorlar. Ama hiç birinden korkmuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı