REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY-PAÜ davasında Ali Keskin’den çok çarpıcı savunma

FETÖ/PDY-PAÜ davasında Ali Keskin’den çok çarpıcı savunma

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşmasında dönemin Rektör Yardımcısı Ali Keskin savunmasına başladı. Keskin, davanın tanıklarından Semin Fenkçi aleyhine müthiş bir iddia ortaya attı. Keskin, eşi Nazan Keskin’in kurulmasında büyük emek sarf ettiği 2 milyon dolar değerindeki Elektron Mikroskobu Laboratuvarı’na Fenkçi tarafından sabotaj düzenlendiğini iddia etti. Savunmada yer almayan bilgilere göre Doç. Dr. Nazan Keskin bu laboratuvarda eşinin bile bilgisi olmayan buluş üzerinde çalışıyordu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2017 Cuma, 14:09

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşması Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

68’i tutuklu toplam 110 sanığın yargılandığı davanın önemli sanıklarından, dönemin Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevi yapan ve aynı zamanda Rektör Hüseyin Bağcı’nın dayısı olan Ali Keskin savunmasına başladı. Hakkında üniversitede ve kendi yönettiği ana bilim dalında örgüt adına kadrolaşma sağladığı, Rektör Hüseyin Bağcı’nın onaylamadığı atamaları dahi baskı yöntemiyle gerçekleştirdiği iddiaları bulunan ve silahlı terör örgütü yöneticiliği suçlamasıyla yargılanan Keskin, savunmasına hakkındaki tüm suçlama ve iddiaları redderek başladı.

Savunmasının sabahki bölümünde iddiaları tek tek yanıtlamaya başlayan Ali Keskin, örgüt üyesi dışındaki kişilere çok az miktarda kadro sağladığı iddiasına, “376 öğretim üyesinden bu davada yargılanan sadece 27 kişi var. Bunlardan sadece 10’u tutuklu. Yani oran yüzde iki. Bu nasıl kadrolaşmadır. El insaf. Bu iddialar tamamen hukuk dışı, kara çalma, çamur atma ve intikam alma teşebbüsüdür” dedi.

“ELEKTRON MİKROSKOBU ÜNİTESİ’NE SABOTAJ İDDİASI”
Savunmasının büyük bölümünü, aleyhinde ifade veren davanın tanıklarından Semin Fenkçi’ye ayıran Keskin, tanık hakkında karşı iddialar da ortaya attı. Fenkçi’nin üniversiteye alınmasında olumlu rapor verdiği bir isim olduğunu belirten Keskin, “Aleyhime bir dizi film yazılmış. Bu filmi anlatabilmem için eşim Doç Dr. Nazan Keskin’den bahsetmem gerekiyor. Eşim, Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı’nda doçent olarak çalışan bir bilim insanıdır. Kendisi eğitimini ileri teknoloji elektron mikroskobu alanında yaptığı için üniversiteye Elektron Mikroskobu Ünitesi’nin kurulması için çok büyük emek sarf etmiş ve bu üniteyi kurarak ünitenin sorumlusu olarak görevlendirilmiştir. Semin Fenkçi rektör yardımcısı olduktan sonra ilk iş olarak eşimi bu görevden aldırmış, kendi örgüt faaliyetleri kapsamında kendi örgüt elemanlarını buraya atamıştır. Eşimin izinli olduğu bir dönemde Pamukkale Üniversitesi’nin tarihinde yaşanmamış bir olaya imza atmıştır. Elektron Mikroskobu Laboratuvarlarını kanunsuz bir biçimde basarak eşimin kişisel dokümanları da dahil olmak üzere malzemelere el koymuştur. İftira mahiyetindeki dokümanların da buraya monte edildiği şüphesiyle eşim bu durumu Cumhuriyet Savcılığı’na ve YÖK’e şikayet etmiştir. Şu anda üniversitede Elektron Mikroskobu Laboratuvarı’nı çalıştıracak yetişmiş başka hoca yoktur. Bu örgüt sayesinde değeri 2 milyon TL düzeyinde olan bu ünite şu anda atıl vaziyettedir ve halkın parasıyla satın alınmış bu üniteye sabotaj yapılmıştır” dedi.

EŞİ HANGİ GİZLİ PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORDU?
Bu arada, Ali Keskin’in savunmasında yer almayan bilgilere göre, eşi Doç. Dr. Nazan Keskin, TÜBİTAK’ta görevli kardeşi Doç Dr. Tarık Baykara ile birlikte kimyasal silaha karşı ‘T-1’ adlı bir buluş üzerinde çalışıyordu. ‘T-1’ adlı malzemenin, güçlü emiş gücü sayesinde sıvı kimyasalları cilt, silah, elbise, teçhizat, araç, arazi ya da binalardan hızla emerek iç yapısına hapsettiği ve yapısını bozarak tehlikelerini yok ettiği, Nazan Keskin’in kardeşi olan Doç. Dr. Tarık Baykara tarafından daha önce açıklanmıştı. Bu projedeki çalışmalardan ilk başlarda Ali Keskin’in dahi bilgisi olmadığı öne sürülüyor.

Ali Keskin, ifade vermeye devam ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı