REKLAMI GEÇ

Bağcı’dan il imamı ile görüştüğü iddialarına yanıt

Bağcı’dan il imamı ile görüştüğü iddialarına yanıt

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşması EGS’de yeni kurulan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Duruşmada ilk savunmayı dönemin rektörü Hüseyin Bağcı, 6 saat süren 54 sayfalık savunma metni ile yaptı. Bağcı, FETÖ’nün il imamı Mehmet Boz ile görüştüğü iddialarını reddetti, “İl protokolündeymiş. Kim aldı bu adamı protokole” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2017 Çarşamba, 17:43

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşması 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Duruşmanın ilk gününde 73’ü tutuklu olmak üzere toplam 115 sanık hakim karşısına çıkarıldı. Bugün ise sanıklar savunmalarını yapıyor. İlk savunmayı 15 Temmuz darbe girişimi döneminin rektörü Hüseyin Bağcı yaptı. Bağcı hakkındaki iddia ve suçlamalara yanıt olarak hazırladığı 54 sayfalık savunmasında, FETÖ’nün il imamı Mehmet Boz ile görüştükleri iddialarına da yanıt verdi.

Bağcı, duruşmaya verilen öğle arasından sonra, Mehmet Boz ile görüştüğü iddialarına, “Gerçek dışı. Telefonlarım dinlenmesine ve takip edilmeme rağmen bir görüşme tespiti yok. Kendisini birkaç toplantıda gördüm. Mehmet Boz’un Denizli protokolünde olduğunu söylediler. Bakan ve bürokratlarla yan yana oturuyordu. Bu adamı kim protokole almıştır? Bu konu niye sorgulanmıyor? Bu adam Bakan Nihat Zeybekci, bürokratlar ve milletvekilleri ile açılışlara katılabiliyordu. Bu yaklaşımla, protokolde yer alan devlet görevlilerinin de bu kişiyle irtibatlı olduğunu mu düşünmeliyiz?” dedi.

17-25 Aralık sonrasında, cemaatin devletle çatışmaya girmesinin anlaşılması üzerine geri çekiliyor görüntüsü verdiği iddialarına da cevap veren Bağcı, “Bu süreçten sonra rektör yardımcıları Hüseyin Kaplan ve Ali Keskin’i istifa ettirdim. Prof. Dr. Ahmet Çetin Can, Prof. Dr. Hasan Herken, Prof. Dr. Hüsamettin Deligöz ve Doç. Dr. Şevket Civelek’in istifalarını istedim. Akrabam olan Ali Keskin’i görevden aldıktan sonra, kendisine çok güvendiğim için başhekimliğe getirdim. Kendisi rektör yardımcılığını da istememişti, başhekimliği de istemeyerek kabul etti. Bir süre sonra istemediği görevi yapmaması için mecburen görevden aldım. Vekaleten yaptığım tüm atamalar YÖK onayıyla yapılmış atamalardır. Tanık Ferhat Ağırman’ın iddia ettiği gibi ‘Beni FETÖ’cüler getirdi’ gibi bir söz söylemedim” dedi.

Bağcı, Akademik birimleri vekaletlerle götürüp, oyalama yaptığı, bu arada Kenan Çoyan’ı kolladığı iddialarına, “Kenan Çoyan genel sekreterlik görevini vekaleten yürütüyordu. Kendisini rektör yardımcılığı için düşündüm. Ancak bu konuda Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin Prof. Dr. Mehmet Meder’i önerdiğini öğrenince Çoyan’ın genel sekreterlik görevini sürdürmesini istedim. Bu konudaki tüm iddialar gerçek dışıdır” dedi.

15 Temmuz sonrasında tüm üniversitelerin dekanlarının istifasının istendiğini, bu aşamadan sonra YÖK’te 4 toplantıya katılarak FETÖ/PDY’ye mensup tüm akademisyenlerin açığa alınması yönünde görüş bildirdiğini kaydeden Bağcı, “15 Temmuz gecesi geç e-mail ve SMS gönderdiğim iddiaları var. Bu iddiaların soruşturma dosyasında gösterilmesine anlam veremiyorum. Bana ulaşılamadığı cümlesi kullanılarak, darbe gecesi ortadan kaybolduğum imajı yaratılmaktadır. Ben o gece Denizli Milletvekilimiz Dr. Sema Ramazanoğlu, kardeşim ve yeğenimle İstanbul Kandilli’de akşam yemeğindeydim. Saat 00.26’da yapılan çağrının ardından zaman geçirmeden FSM köprüsüne gelerek halkla birlikte darbeye karşı durduk. Bu konudaki fotoğrafları mahkemenize sunuyorum. 16 Temmuz’da da Denizli’ye dönüp Üniversite Senatosunu topladım. Darbe karşıtı senato bildirisi hazırladık” dedi.

İddianameye konu olan kadrolaşma şikayetlerinin 2 kişiden oluşan bir sendika ve Pamukkale Üniversitesi’nin şu an ki rektörü Hüseyin Bağ tarafından verilen dilekçelerden ibaret olduğuna vurgu yapan Bağcı, bunu iddianameyi okuduktan sonra anladığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı