REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin “Abla” yapılanmasına yönelik iddianame hazırlandı

FETÖ/PDY’nin “Abla” yapılanmasına yönelik iddianame hazırlandı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizli merkezli 8 ilde gerçekleştirdiği FETÖ/PDY’nin abla yapılanmasına yönelik operasyonu kapsamında 8’i tutuklu 23 sanık hakkında iddianame hazırladı. Dava, Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2017 Salı, 11:55

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik başlattığı soruşturmaları sürdürüyor.

Denizli merkezli Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya’yı da kapsayan 8 ilde 9 Şubat tarihinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 10 abla ile aranan 13 kadın hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada 8’i tutuklu, 2’si adli kontrol şartlı ve 13 firari zanlının FETÖ/PDY terör örgütü faaliyetlerinde aktif olarak örgütün “ABLA” olarak tabir edilen bayan yapılanmasında yer aldıkları, örgütün kriptolu haberleşme programı By-Lock programını kullandıkları, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ile kapatılan derneklere üyelikleri tespit edildiği bildirildi.

Haklarında iddianame hazırlanan zanlılar arasında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Denizli Ablası olarak halef ve selef olan E.Ç. ve F.N.nin de bulunduğu kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı