REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin sağlık yapılanmasında ara karar

FETÖ/PDY’nin sağlık yapılanmasında ara karar

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY)Sağlık Bakanlığı içerisindeki örgütlenmesine yönelik davada 10’u tutuklu toplam 13 sanığın yargılamasında ilk duruşma tamamlandı. Mahkeme bir sanığın tahliyesine karar verdi

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2017 Cuma, 20:01

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ara karar verildi. Mahkeme Başkanı, Sercan Oldaç isimli sanığın adli kontrol şartıyla salıverilmesine karar verirken, diğer sanıklar Fatmana Büyükkaçar, Dilek Uzun, İbrahim Aydoğan, Gülten Özyurt, Murat Demirbilek, Munise Yeşilyurt, Musa Özcan, Buket Turan ve Hayriye Tercan’ın tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verdi.

15 Temmuz darbe girişimi öncesi Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda hemşire, tıp teknisyeni, sağlık memuru, ebe hemşire ve tıbbi sekreterlik gibi görevlerde bulunan ve haklarında Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütü üyeliği gibi iddialarla yargılanan sanıkların yargılanmasına dün başlanmıştı. Bylock kullanımı, Fethullah Gülen’le bağlantılı sendikalara üyelik, Bank Asya’da hesap kullanımı gibi suçlamalarla karşı karşıya olan sanıklar savunmalarında tüm suçlamaları reddetmişler ve tahliyelerine karar verilmesini istemişlerdi.

Mahkeme ayrıca FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan Nilüfer Çalışan Kadınlar Derneği, Mihriban Hanımlar Derneği ve Aksiyon Memurlar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kurucu ve üyelerinin kim olduğuna dair Denizli Valiliği ile yazışma yapılmasına karar verdi. Davanın 2. duruşması 30 Haziran 2017’de görülecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı