REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin üniversite davasında tanıklar dinleniyor

FETÖ/PDY’nin üniversite davasında tanıklar dinleniyor

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik davanın 4. duruşmasında tanıklar ifade vermeye başladı. Müşteki olarak dinlenen Prof. Dr. Bora Boz, PAÜ’de cemaat yapılanmasının tamamen ortadan kaldırılmadığını belirterek, “Cemaat yapılanmasının yoğun olduğu dönemde Atatürkçü ve ulusalcılar olarak dışlandık, Adli Tıp’ta çığır açacak 3 boyutlu yazıcı projem engellendi, aletlerim gasp edildi” dedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2017 Pazartesi, 17:13

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik davanın 4. duruşmasında müşteki olarak ifade veren Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bora Boz, 15 Temmuz öncesi üniversitede yaşananlarla ilgili olarak bilgilerini mahkeme heyeti ile paylaştı.

Bilimsel çalışmalarını Denizli’de yapma isteği ile Pamukkale Üniversitesi’ne katıldığını belirterek ifadesine başlayan Boz, “Daha sonra üniversitedeki idari yapılanmanın benim gibi Atatürkçü ve ulusalcılara uygun olmadığını gördüm” dedi.

“BAĞCI İNİSİYATİF KULLANAMADI”
FETÖ/PDY yapılanmasının PAÜ’de yoğun olduğu dönemde Atatürkçülerin dışlandığını, proje ve buluşlarının uygulanması aşamasında büyük zorluklar çıkarıldığını belirten Boz, “Göreve başladıktan sonra üç boyut teknolojisinin Adli Tıp’ta kullanılmasına yönelik çalışma yapmak istedim. Ancak engelleme ve suçlamalarla karşılaştım. Aletlerime el konuldu, gasp edildi. O dönem cemaat elemanı olmayan birisinin görev alması mümkün değildi. Bizler en basit projeyi geçiremezken, cemaatten olanlar Denizli’nin bir ilçesine gider gibi yurt dışına çıkardı. Rektör Hüseyin Bağcı etrafındaki yapı nedeniyle inisiyatif kullanamıyordu” dedi.

“FETÖ PAÜ’DE TAMAMEN SİLİNMEDİ”
Balyoz-Ergenekon davaları sürecinin PAÜ’deki cemaat yapılanmasında büyük memnuniyetle karşılandığını kaydeden Boz, “Bu dönemde gözlerinin içi gülenler FETÖ’cüdür. Ulusalcı biri olarak ben de göz önündeydim ve yaftalandım. 2015 seçimlerinden sonra PAÜ’de cemaat azalmakla birlikte etkisini devam ettirdi. Hatta günümüzde bile az da olsa PAÜ’de etkin olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı