REKLAMI GEÇ

FETÖ’yü dolandırdığı iddia ediliyor

FETÖ’yü dolandırdığı iddia ediliyor

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla 87’si tutuklu toplam 145 sanığın yargılandığı 2’nci İşadamları davasında örgütü dolandırdığı, himmet paralarıyla ev, araba alıp köyde mandıra kurduğu iddia edilen Ercan Fırlayış savunma yaptı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2017 Çarşamba, 17:49

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilen davanın ilk duruşmasında sanıkların savunmaları sürüyor. İlk celselerinde tüm sanıkların katıldığı duruşmaya, savunmasını tamamlayan sanıklar getirilmedi. Duruşmaya savunma yapmayan sanıklar, sanık yakınları ve avukatları alındı. Duruşmanın 8. celsesinde savunmasını tamamlayan Ercan Fırlayış isimli sanık, hakkındaki ‘Fethullahçı Terör Örgütü’nü maddi anlamda dolandırdığı’ iddialarını yanıtladı.

FETÖ’YÜ DOLANDIRDIĞI İDDİASI
Dava tanıklarının iddianamedeki ifadelerine göre, Emek Der isimli dernekte çalışan Ercan Fırlayış örgüt adına himmet, kurban bağışı ve burs yardımlarını çek ya da nakit olarak kendisinde topluyor, kara para aklıyor ve örgüt adına yatırımlar yapıyordu. İsmail Zeyrek isimli tanık ifadesinde Fırlayış için, “Şüpheli Ercan Fırlayış Tavas Güzelköy Mahallesi’nde ikamet eder. FETÖ/PDY terör örgütü adına para toplayan şahıs olduğunu, örgüt adına para topladığını ancak toplamış olduğu paraları teslim etmeyerek kendisine ev ve araba aldığını ve köyde de mandıra kurduğunu duydum” demişti.

“BEŞ AY SONRA GÖRÜŞECEĞİZ”
Hakkında Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan 825 sayılı ihbarda da şüpheli Ercan Fırlayış’ın FETÖ/PDY içerisinde Denizli Dernekler sorumlusu olduğu belirtiliyor. Yine aynı ihbarda Fırlayış’ın örgüt adına yatırımlar yaptığı, kara para akladığı ve ihbarcı şahsa ‘5 ay sonra görüşeceğiz’ demesi üzerine 5 ay sonra darbe olduğu şeklinde iddia da mahkeme tutanaklarına geçti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Savunmasında hakkındaki hiçbir iddia ve suçlamayı kabul etmeyen Ercan Fırlayış, “FETÖ üyeliğini kabul etmiyorum. Tanık Ercan Şahin topladığı yardımları çek ve nakit olarak bana verdiğini iddia ediyor. Ben kendisinden hiç böyle bir şey almadım. Tanık İsmail Zeyrek ise toplanan yardımları örgüte vermediğimi iddia etmiş. Ev, araba alıp, mandıra kurduğumu öne sürüyor. Duyumlara göre ifade vermiş. Benim ve ailemden birinin üzerine herhangi bir tapu yok. Arabam var ama kredi ile aldım. Hiçbir derneğin sorumlusu değilim. Sadece çalışanım. Zaten 12.4.2016’da dernek yönetimi beni işten çıkardı. Tanıkların ortak hareket ettiği ifadelerinden açıktır. Kendilerini bu yapının içinde gizlemek için iftira atıyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı