REKLAMI GEÇ

Firari Yarbay’ın Pensilvanya bağlantısı

Firari Yarbay’ın Pensilvanya bağlantısı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu, toplam 60 sanıklı davanın 3. duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Davanın firari sanığı Yarbay Fahrettin Demir hakkında Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen inceleme raporunda, Demir’in 15 Temmuz öncesi yaptığı Google aramalarındaki IP numaraları ‘Server’larının ABD merkezli olduğu bildirildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2017 Pazartesi, 14:20

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili darbeci askerler davasında 3. duruşma başladı. 44’ü tutuklu, toplam 60 sanıklı davanın 3. duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 27 Şubat’ta başlayan ve bir hafta süren 2. duruşmada tahliye kararı çıkmamıştı.

Duruşma öncesi Kitap Fuarı’nın da başladığı EGS’de geniş güvenlik önlemleri alındı. Aralarında 11. Komando Tugayı’nın eski komutanı Kamil Özhan Özbakır’ın da bulunduğu sanıklar hakkında TCK’nın 309/1, 311/1 ve 312/1’inci maddeleri gereğince 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, TCK’nın 314/2. maddesi uyarınca da 15’er yıl hapis cezası isteniyor.

BAKANLIK VE BAŞBAKANLIKTAN KATILMA TALEBİ
İzmir F Tipi Kapalı Cezaevi’nden getirilen tutuklu sanıkların hazır edilmesiyle birlikte sabah saatlerinde başlayan duruşmada öncelikle, 12 tanığın talimatla alınan ifadeleri okundu. Davayla ilgili dijital materyallerin henüz hazır edilemediği sanık ve avukatlarına açıklanırken, Milli Savunma Bakanlığı ve Başbakanlığın davaya katılma talepleri iletildi. Savcı, Mahkeme’ye verdiği mütalaada, Milli Savunma Bakanlığı’nın talebini askeri mühimmat ve tesisatının zarar gördüğüne dair dosyada suç niteliği bulunmamasından dolayı reddini istedi. Başbakanlığın talebinin ise hükümete karşı suç niteliği bulunması nedeniyle kabul edilmesini istedi. Bu konuda son kararı Mahkeme Heyeti verecek.

IP NUMALARININ SERVER’İ ABD’DE
Bu arada, davanın başından beri, tanık ifadelerinde olduğu gibi, yapılan resmi yazışmalarda da firari sanık Yarbay Fahrettin Demir’in adı bugün de ön plandaydı. 11. Komando Tugay Komutanlığı’nda ve sonrasında Çardak Havaalanı’na intikal ve buradaki gelişmelerde 15 Temmuz darbe girişimini yöneten rütbeliler arasında gösterilen, havaalanında firar ettikten sonra izine bir daha rastlanamayan Fahrettin Demir hakkında yeni gelişmeler ortaya çıktı. Demir’in darbe girişimi öncesi, aramalarda ele geçirilen bilgisayarında Google aramaları yaptığı, bu aramaların IP sonuçlarının ABD merkezli olduğu belirlendi. Emniyet Müdürlüğü’nün 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazıda, Fahrettin Demir ile ABD bağlantısı olduğu ortaya çıkmış oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı