REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY-PAÜ davasında Ali Keskin savunmasını tamamladı

FETÖ/PDY-PAÜ davasında Ali Keskin savunmasını tamamladı

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davada dönemin rektör yardımcısı Ali Keskin savunmasını tamamladı. 52 sayfadan oluşan savunmasını iki günde tamamlayan Keskin, bugün iki bölüm halinde savunma yaptı. Keskin’in savunmasının son bölümü, FETÖ’nün Nijerya’daki üniversitesini ziyareti, örgüt adına PAÜ’de yaptığı iddia edilen çalışmalar ve cezaevi kavgalarıyla ilgili oldu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2017 Cuma, 20:27

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşması Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. 68’i tutuklu toplam 110 sanığın yargılandığı davanın önemli sanıklarından, dönemin Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevi yapan ve aynı zamanda Rektör Hüseyin Bağcı’nın dayısı olan Ali Keskin’de dün başladığı savunmasını tamamladı.

Hakkında üniversitede ve kendi yönettiği ana bilim dalında örgüt adına kadrolaşma sağladığı, Rektör Hüseyin Bağcı’nın onaylamadığı atamaları dahi baskı yöntemiyle gerçekleştirdiği iddiaları bulunan ve silahlı terör örgütü yöneticiliği suçlamasıyla yargılanan Keskin, savunmasında hakkındaki tüm suçlama ve iddiaları reddetti. İddianamede örgüt yöneticileri ile FETÖ’nün şirketi Çağlayan Catering’de toplantılara katıldığı iddiaları bulunan Keskin, “Bu iddiaları şiddetle reddediyorum. Bu tür toplantılara hiç katılmadım” dedi.

“SUÇ İŞLEMEDİM”
Bylock kullanmadığını, Bank Asya’da hesabının olmadığını, çocuklarını bu örgüte ait okullarda okutmadığını, Zaman Gazetesi ve Sızıntı Dergisi aboneliğinin bulunmadığını, sohbet toplantılarına katılmadığını, Fetullah Gülen ile hiç görüşmediğini söyleyen Keskin, “Ben suç unsuru taşıyan hiçbir şey yapmadım. Bu kriterlere uyan kişiler dışarıda, ben tutukluyum. Bunu anlayabilmek mümkün değil” dedi.

KAVGA YANITI
Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanarak tutuksuz yargılanmaya başlayan Bayram Çırak’ın dün (Perşembe) yaptığı savunmada, “Cezaevinde cemaati savunan Ali Keskin ve Kenan Çoyan ile kavga ettik” beyanına yanıt veren Keskin, “10-11 kişinin kaldığı bir ortamda herkesin içinde yapılan konuşmaların bu kadar çarptırılması çirkefliktir. Oysa ki Bayram Çırak küfürlü konuşmalarını hükümet icraatlerine karşı yapıyordu. Kendisi ‘AK Parti’ye kimler oy verdi?’ diye sorduğunda Kenan Çoyan ile ben ‘Biz verdik’ deyince ortam gerildi. Adımız AK Partili’ye çıktı” dedi.

NİJERYA SEYAHATİ
Keskin, Nevzat Karabulut, Bayram Çırak, Ali Rıza Tarakçı ile birlikte, Kudret Gezer’in organize etmesiyle örgütün Nijerya’daki üniversitesini ziyaret ettiği iddialarına ise “Seyahat etmeyi, değişik ülkeleri, onların kültürlerini, turistik mekanlarını seviyorum. Gezmediğim ama ilginç bulduğum sadece Afrika kalmıştı. Birikmiş uçuş milimle orada üniversitede görev yapan Bünyamin Kaptanoğlu’nun daveti üzerine Nijerya’ya gittim. Tamamen turistik bir gezidir ve Kudret Gezer ile alakası yoktur” dedi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 7 Temmuz 2017, 21:40

Beğenmediğiniz Mustafa Kemal Atatürk’,ün istiklal mahkemelerini hatırlayın. Adamların verdikleri savunmalara bakın. Bunların üniversitedeki sempatizanları yandaşları tetikçileri halaaaa varrrrr.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı