REKLAMI GEÇ

FETÖ gitti, Kızılay’da nefes aldı

FETÖ gitti, Kızılay’da nefes aldı

FETÖ/PDY yapılanmasının bağış ve himmet toplama işlerinin ortadan kalkmasından sonra Kızılay’a verilen kurban vekaletlerinin sayısında 5 kat artış gözlendi.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2017 Pazartesi, 11:40

Denizli’de Kızılay Şubesi’nin yeni yönetimi kamuoyunun karşısına çıktı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ndeki toplantıda yaklaşan kurban bayramı öncesi bağış kampanyaları hakkında bilgi verildi. Topladığı kurban bağışlarını konserve ürünlere dönüştürerek Denizli’deki yaklaşık 2 bin yardıma muhtaç aileye yıl boyu dağıtan Denizli Kızılay Şubesi geçen yıl 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bağışların 5 kat arttığını tespit etti.

Tüm Türkiye’de kurban, burs ve himmet adı altında yardımlar toplayan ve bu kaynakları kendi organizasyonu için kullanan FETÖ/PDY terör örgütüne 15 Temmuz darbe girişimi sonrası indirilen ağır darbe sonrası örgütün tüm Türkiye’de teşkilatlanması çökertilmişti. Eski organizasyonunu kaybeden terör örgütünün devreden çıkması sonrası yanıltılan bağışçıların bir kısmı yeniden Kızılay’a yöneldi. Geçen yıl kurban bayramında alınan vekaletlerin 5 kat artarak 500’e çıktığı kaydedildi. Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu bu rakamı da yeterli görmediklerini kaydetti.

VEKALETLER YERİNE ULAŞIYOR
İlyas Haytan Toplantı Salonu’ndaki basın toplantısına yönetim kurulu üyeleri Ebru Aslan ve Osman Yüceliş’i yanına alarak başlayan Kızılay Denizli Şubesi Başkanı Erdal Otçu’yu yeni yönetiminden Hasan Aracı, Faruk Selman coışkun, Abdullah Doğan ve Adem Salih Deniz de yalnız bırakmadı. Kızılay’ın kurban bayramı öncesi bağışçılarını beklediğini söyleyen Başkan Otçu, “Denizli’de aylarca evine et girmeyen aile sayısı çok fazla. Yardımsever Denizli halkını kurban bağışı vekaleti vermeye davet ediyorum. Kızılay hem sıhhi hem de manevi tüm koşulları yerine getirerek kurban kesimi gerçekleştiriyor. Hiçbir bağışçının gözü arkada kalmıyor. Kurbanlıkların teminini Et ve Süt Kurumu gerçekleştiriyor. Kesim işlemleri de bu kurumun kombinesinde gerçekleşiyor. Hayvan alımı sırasında ve kesime kadar kurbanlıklar veteriner kontrolünde oluyor. Kesim günü ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden bir yetkili kesime gözetmenlik ediyor. Noter kesimin gerçekleştiğini belgeliyor. Müftülük görevlisi ise hem vekalet veren adına, adını zikretmek suretiyle dualar ediyor. Eğer vekalet sahibi talep ederse diye bir kameraman görevlendirip tüm kesimleri kayıt altına alıyoruz” diye konuştu.

KURBAN BEREKETİ YIL BOYU SÜRSÜN
Bu yılki sloganlarının ‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün’ olduğunu açıklayan Otçu, yurt içinde vekalet vermek isteyenler belirledikleri ücretin 735, yurt dışında vekalet vermek isteyenler için belirlenen fiyatın ise kurban fiyatlarının ülke dışında daha düşük olması nedeniyle 500 lira olarak belirlendiğini kaydetti. Kesilen kurbanların konserveye dönüştürüldüğünü ve Türkiye genelinde 1 milyon 950 bin aileye dağıtıldığını söyleyen Otçu, “Denizli’de 2 bine yakın ailemiz yıl boyunca kurbanlıklardan faydalanıyor evlerine et giriyor” dedi. Denizlili bağışçılardan son günlere kalmamalarını da isteyen Kızılay Başkanı Otçu, “Hisse sayısı erken dolabilir” dedi.

BAĞIŞLARINIZI DENİZLİ’YE YAPIN
İsteyenlerin internet üzerinden de kurban vekaleti verebileceğine dikkat çeken Otçu, “Bağışı nereye yaparsanız yapın amacına uygun olarak mutlaka bir yardıma muhtacın sofrasına girecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Fakat illere gönderilen konserve miktarı bağış oranları ile belirleniyor. Dolayısı ile burada ne kadar çok bağış toplanırsa o kadar çok yardıma muhtaç aileye ulaşıyoruz. Bu nedenle bağış yapmak isteyenlerin öncelikle Kızılay Denizli Şubesi’ne müracaat etmelerini isteriz. Eğer gelme durumları yoksa çağırsınlar biz ayaklarına da gideriz” dedi. Otçu kredi kartı ile bağışta bulunmak isteyenler için taksit seçenekleri olduğunu da anlattı.
Denizlili hayırsever işadamlarına da seslenen Başkan Otçu, Kızılay’a yapılan ayni yardımların tamamının vergiden düştüğüne dikkat çekti.

KAN MERKEZİ BÖLGE OLDU
Kızılay’ın çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Başkan Otçu, Denizli Kan Merkezi’nin Türkiye’nin 18’nci bölge kan merkezine dönüşerek adının Güney Eğe Bölge Kan Merkezi olarak değiştiğini kaydetti. Otçu bölgedeki Uşak ve Marmaris kan merkezlerinin de Denizli’ye bağlandığını duyurdu. Kan bağışı çağrısında bulunan Otçu, görevi devraldığı eski başkan Salih Amiroğlu’na da teşekkür ederek, “Bize bir mobil kan bağış aracı kazandırdı. Ayrıca bir hayırsever Denizli’de yeni bir huzurevi yapımı için 85 bin Euro bağışta bulundu. Bu şartlı bir bağıştı. Bu para ile elbette Huzurevi yapılamaz ama eski başkanımız Salih Amiroğlu üzerini tamamlayarak Denizli’ye ikinci bir huzurevini kazandırma sözü verdi. Ben de müjdesini vereyim” dedi.
Türkiye genelinde 319 şubenin verimsizlik nedeniyle kapatıldığını aktaran Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Denizli’de 5 ilçede şubenin kapandığını Buldan ve Çivril dışında ilçe şubesi kalmadığını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı