REKLAMI GEÇ

Son anda itirafçı olmak istedi ama…

Son anda itirafçı olmak istedi ama…

FETÖ/PDY’nin özel eğitim yapılanmasıyla ilgili davanın 2. Duruşmasında tahliye kararı çıkmadı. İlk duruşmada, Servergazi Okulları’nın cemaat ile ilgili bağlantısını bilmediğini söyleyen Serhat Eğitim A.Ş.’nin son Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dağdaş’ın, İstanbul’daki avukatı aracılığıyla Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istediği öğrenildi. Ancak Mahkeme Başkanı Dağdaş’ın yeni savunmasını almadı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2017 Cuma, 22:21

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Denizli’deki özel eğitim yapılanmasıyla ilgili açılan davada 2. duruşma da tamamlandı. Ara kararda tahliye kararının verilmediği duruşmada tanıklar dinlendi.

FETÖ/PDY’nin çatı şirketi olarak gösterilen Serhat Eğitim Kurumları A.Ş.’nin son Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dağdaş ilk savunmasında, Mahkeme Başkanı’nın, “Ortağı olduğunuz şirkete bağlı okulların cemaat ile ilgisi olduğunu bilmiyorum diyorsunuz. Bu ne kadar inandırıcı?” diye sormuştu.

Dağdaş bu soruya, “cemaatten kastınız?” sorusuyla karşılık verince mahkeme başkanı “Fetullah Gülen cemaati kast ediliyor. Bunu kime sorsanız var der” demişti. Sanık bunun üzerine “Fetullah Gülen cemaati ile nasıl bağlantı kuruldu bilmiyorum, kabul etmiyorum” ifadesini kullanmıştı.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde iki gündür devam eden davanın ikinci duruşmasında bugün 11 tanık dinlendi, sanık ve avukatlarının talepleri alındı. Ara kararında tahliye kararının çıkmadığı duruşmada bugün sanık ve avukatlarının talepleri de alındı. Dağdaş’ın İstanbul’daki avukatı aracılığı ile son anda Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak için dilekçe verdiği öğrenildi. Ancak Mahkeme Başkanı bugün itirafçı olarak Dağdaş’ın yeni ifadesini almadı.

Bu arada, yakalama kararı bulunup da teslim olan Yavuz Canbulat, İlyas Altan, Bünyamin Gümüş ve Osman Çelebi’nin savunmaları celse arasında alındı ve duruşma sırasında sanık ve avukatlara okundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı