REKLAMI GEÇ

FETÖ’cüler ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilenler ayrıldı

FETÖ’cüler ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilenler ayrıldı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) İl Özel İdare yapılanmasına yönelik 5’i tutuklu 75 sanığın yargılandığı dava ikiye bölündü. Davanın sonraki duruşmalarında FETÖ sanıkları ile ihalelere fesat karıştırdığı iddia edilen sanıklar ayrı yargılanacak.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2017 Pazartesi, 19:22

Denizli’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) İl Özel İdare yapılanmasına yönelik 5’i tutuklu 75 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları alındı.

Mahkeme heyeti, aralarında tutuklu sanıklardan eski İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu’nun da bulunduğu sanıkların savunmalarını tamamlamasından sonra duruşmaya ara verdi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dinlenilmeyen sanık ve tanıkların dinlenilmesine, dosyadaki ‘FETÖ/PDY örgüt üyeliği’ suçu ile ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçundan yargılamanın ayrılmasına hükmetti.

İhaleye fesat karıştırma ile ilgili konuların ayrı dosyada değerlendirilmesine karar veren Mahkeme Başkanı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’nden yargılanan 11 kişi dışındaki diğer 64 kişinin dosyasının ayrılmasını kararlaştırdı, duruşmayı 20.02.2018’e erteledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı