REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davasında Babadağlılara ara karar şoku

FETÖ/PDY davasında Babadağlılara ara karar şoku

FETÖ/PDY’nin Babadağ’daki örgütlenmesine yönelik davada ikinci duruşma tamamlandı. Ara kararda tahliye çıkmazken, davanın 5 Aralık’ta devam edilmesine karar verildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2017 Cuma, 10:24

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Babadağ’daki örgütlenmesine yönelik davanın ikinci duruşması da tamamlandı. 3’ü tutuklu toplam 9 sanığın yargılandığı davada ikinci kez ara karar verildi. Duruşma sonunda tahliye kararı çıkmazken, Mahkeme Başkanı 3. duruşmanın 5 Aralık’ta yapılmasına karar verdi.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada salona sanıklar, yakınları ve avukatları alındı.

Toplam 10 sanığı olan dava sürecinde Yaşar İman isimli tutuksuz sanığın geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirmesiyle duruşmaya 9 sanıkla devam edildi. Babadağlı esnaf ve kamu görevlilerinden oluşan tutuklu ve tutuksuz sanıklar silahlı terör örgütü üyeliği iddialarıyla yargılanıyor.

Aynı gün tamamlanan duruşmada iki tanık dinlendi. Öğle saatlerinde oturuma ara vermeden devam eden Mahkeme Heyeti, daha sonra ara karar için 30 dakikalığına ara verdi. Davanın ikinci duruşmasında tahliye bekleyen sanıklar Mahkeme Başkanı’nın, “Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına” karar vermesiyle umutlarını Aralık ayına taşıdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı