REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY Davasının özgür bebeği, artık daha özgür

FETÖ/PDY Davasının özgür bebeği, artık daha özgür

Mahkeme Heyeti bir ay boyunca sadece o’nun yüksek sesine tahammül etti. Sekiz aylık minik Ömer, 2 Mayıs’ta annesinin kucağında geldiği 2. İşadamları Davasından, annesinin tahliyesiyle özgür bir bebek olarak ayrıldı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2017 Cumartesi, 08:39

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, Denizli’de örgütün finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla işadamlarına yönelik gerçekleştirilen 2. dalga operasyonlarda yakalanan ve gözaltı süreleri sonrasında tutuklanan, aralarında işadamı, esnaf ve çalışanların bulunduğu toplam 145 kişinin yargılanmasında ilk duruşma 8 tahliye ile sonuçlandı.

Bir ay süren duruşmanın ilk gününde, terör örgütü üyeliği iddiasıyla yargılanan Hatice Kübra Çelikbilek, mahkeme salonuna kucağında bebeğiyle getirilmişti. Sekiz aylık Ömer, henüz anne sütüyle beslendiği için annesinden ayrılmamış, babasının da isteğiyle Denizli D Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda kalıyordu.

Ömer, annesiyle kaldığı cezaevinde olduğu gibi, duruşmanın görüldüğü EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda da özgür bir bebekti. Mahkeme Heyeti, bir ay boyunca sadece onun yüksek sesine tahammül etti. Sıkılınca ağladı, acıkınca ağladı ama bazen gülücükler dağıttı. Baba ise bir ay boyunca her sabah 07.30’da geldiği mahkeme salonundan, akşam saatlerinde celseler tamamlanmadan ayrılmadı.

Mahkeme Başkanı’nın dün verdiği ara karar ile birlikte anne Hatice Kübra Çelikbilek tahliye oldu. Baba salonun en arka bölümünde eşine ve çocuklarına kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşarken, minik Ömer’de cezaevinin rutubetli duvarlarından, demir parmaklıklarından ve 3 kişi yerine 13 kişinin kaldığı koğuştan kurtulup sıcak yatağına kavuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı