REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY sanığı profesör kırmızı et istiyor

FETÖ/PDY sanığı profesör kırmızı et istiyor

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik davada cezaevi koşullarında her gün beyaz et yemekten şikayet eden tutuklu sanıklardan Hasan Herken, B12 eksikliği nedeniyle sık sık hafıza kaybı yaşadığını öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2017 Salı, 13:37

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşmasında 2. celse oturumları yarın (Çarşamba) başlıyor. Ramazan Bayramı öncesi verilen ara kararla kanser hastalığıyla pençeleşen Kenan Çoyan ile birlikte Ali Rıza Tarakçılar, Osman Kulak, Mustafa Serinken ve Ahmet Çetin Can’ın adli kontrol şartıyla ve yurtdışı çıkış yasağı ile tahliye edilmişti. İlk duruşmaya, cezaevinde her gün beyaz et verilmesinden şikayet eden Hasan Herken damga vurdu. Herken, kırmızı et yememekten kaynaklanan B12 eksikliği nedeniyle sık sık hafıza kaybı yaşadığını öne sürdü.

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yöneticilerinden olduğu iddia edilen ve silahlı terör örgütü yöneticiliği suçlamasıyla yargılanan Hasan Herken, ara karar öncesi ilk duruşmada savunmasını tamamlayan isimler arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki karşılama törenlerinde, tarihteki Türk devletlerini temsil eden kıyafetler giyen askerlere ”Duşakabinoğulları” diyerek dalga geçen isim olarak da tanınan, Tıp Fakültesi Dekanlığı görevinin ardından 11 aydır FETÖ/PDY sanığı olarak tutuklu bulunan psikiyatrist Hasan Herken, Mahkeme Başkanı’na ilginç bir serzenişte bulundu. Tutuklu bulunduğu süre içinde, cezaevi şartlarında her gün beyaz et yemekten şikayet eden ve savunması sırasında isimleri hatırlamakta güçlük çeken Herken, “Her gün tavuk yiyoruz. Bu yetmiyormuş gibi tavuk yemeğinin yanında bir de tavuk çorbası veriyorlar. B12 eksikliği nedeniyle hafıza kaybı yaşamaya başladım. Kırmızı et yesem isimleri rahatça hatırlayacağım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı