REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin öğretmen yapılanmasına tahliye ve tutuklama kararı

FETÖ/PDY’nin öğretmen yapılanmasına tahliye ve tutuklama kararı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet okullarındaki öğretmen yapılanmasına yönelik açılan davanın ilk duruşması tamamlandı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yürütülen davada 61’i tutuklu, 26’sı tutuksuz 25’i de firar olmak üzere toplam 112 öğretmen yargılanıyor. Mahkeme ara kararında 8 eğitimci için tahliye kararı verdi. 3 tutuksuz sanık hakkında da tutuklama kararı verildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2017 Çarşamba, 23:47

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yaptığı operasyonda örgütün Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet okullarındaki öğretmen yapılanmasına yönelik 61 öğretmen tutuklanmıştı. Davanın 7 Haziran’da başlayan ilk duruşmasında tahliye ve tutuklama kararları verildi.

Soruşturmanın ardından öğretmen hakkında FETÖ/PDY üyeliği, By-Lock kullanımı, KHK’yla kapatılan sendika ve dernek üyelikleri, Bank Asya hesapları, sohbet toplantıları, gazete ve dergi aboneliği iddialarıyla açılan davanın ilk duruşması 7 Haziran’dan bu yana Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyordu.

Duruşmanın son gününde mahkeme salonuna tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yakınları ve avukatlar katıldı. Duruşma solunu yetersiz olduğu gerekçesiyle sadece tutuklu sanıkların birinci derece yakınları salonda yer aldı. Mahkeme Başkanı bu gece saat 23.30’da verdiği ara kararda Müberra Güngör, Fatma Karaca, İlnuz Karul, Sariye İşler, Sibel Topkara, Veli Taşçı, Metin Altınoluk ve Fatih Uluş’u tahliye etti. Tutuksuz sanıklardan İsmail Deniz, Numan Salan ve Muhammet Yanmaz ise Bylock kullanımı nedeniyle tutuklandı.

Davanın 2. duruşması 30 Ekim 2017’de görülecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı