REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin Sarayköy yapılanması davasında ara karar

FETÖ/PDY’nin Sarayköy yapılanması davasında ara karar

FETÖ/PDY’ye üye oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan çoğu Sarayköylü esnaf 25 sanığın yargılamasında ara karar verildi. 12 sanığın tutuklu olarak yargılandığı ve bir firari sanığı olan davanın ara kararında üç kişinin tahliye edilmesine karar verildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2017 Cuma, 10:39

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonlarda yakalanan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan sanıkların yargılamaları sürüyor. Örgütün Sarayköy’deki yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen çoğu esnaf 25 kişi, geçtiğimiz hafta hakim karşısına çıkmıştı.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 3. Ağır ceza Mahkemesi’nde bir hafta süren davanın ilk duruşmasında ara karar verildi. 12’si tutuklu 25 sanık, avukatları ve yakınlarının salona alındığı duruşmada sanıkların kimlik tespiti yapıldı, savunmaları alındı ve tanıklar dinlendi.

Silahlı terör örgütü üyeliğinden yargılanan ve haklarında, örgüte bağlı derneklere üyelik, Bylock programı kullanmak, gazete aboneliği, himmet toplama ve sohbet toplantıları düzenleme gibi iddialar bulunan sanıklar, savunmalarında tüm suçlamaları reddetti.

Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından sanık avukatlarının talepleri alındı ve Mahkeme Heyeti ara karar için duruşmaya yaklaşık 2 saatlik bir ara verdi. Mahkeme Başkanı aranın ardından tutuklu sanıklardan Aykut Bayram, Aysel Kılıçaslan ve Hasan Cengiz’in Adli Kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Davada 2. duruşma tarihi 17 Ekim 2017 olarak açıklandı.

FETÖ/PDY’nin Sarayköy Yapılanması davasında Adem Şişman (Firar), Ali Metin Pendik, Aykut Bayram, Aysel Kılıçaslan, Ergun Ispartalı, Habib Kılıçaslan, Hasan Cengiz, İsmail Telim, Mehmet Uzundağ, Mehmet Emin Ayalp, Mustafa Pendik, Şenay Şişman ve Tuncay Çobanoğlu tutuklu olarak yargılanıyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı