REKLAMI GEÇ

Firari diş hekimi duruşma sırasında teslim oldu

Firari diş hekimi duruşma sırasında teslim oldu

FETÖ/PDY 2. İşadamları Davası’nda ‘Silahlı terör örgütü üyeliği’ iddialarıyla hakkında yakalama kararı bulunan ve kayınvalidesinden para alarak Kenya’ya kuyu açtırıp, çeşme yaptırdığı öne sürülen Diş Hekimi Cüneyt Ergen, duruşma sırasında teslim oldu ve tutuklandı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2017 Perşembe, 13:53

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla 87’si tutuklu toplam 145 sanığın yargılandığı 2’nci İşadamları davasında sanıkların savunmaları devam ediyor.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davanın ilk duruşmasında 9. celse devam ederken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar sırasında firar eden ve 25 Kasım 2016’dan bu yana hakkında arama kararı bulunan Diş Hekimi Cüneyt Ergen teslim oldu.
Bugünkü celseye sanıkların tamamının katılımı sağlandı. Duruşmaya sanıklar, avukatları ve sınırlı sayıda sanık yakınları alındı.

Duruşmada sanıkların savunması sürerken, 7 aydır aranan Cüneyt Ergen 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelerek teslim oldu.

Hakkında FETÖ/PDY’nin ev ağabeyliği yaptığı, kayınvalidesinden para alarak Kenya’da kuyu açtırıp, çeşme yaptırdığı, devlet büyüklerine hakarette bulunduğu iddialarıyla ‘Silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla dava açılan Cüneyt Ergen, teslim olduktan sonra Mahkeme Salonu’na getirilerek ifadesini verdi. Ergen suçlamaları ve hakkındaki iddiaları reddederken, Kenya’daki kuyuyu kendisinin açtırmadığını, kendisiyle bir ilgisi olmadığını öne sürdü.

Cüneyt Ergen’in savunmasını tamamlamasının ardından Davanın Savcısı mütalaasında sanığın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. Mahkeme Heyeti Ergen ile ilgili karar vermek için duruşmaya bir süre ara verdi. Mahkeme Başkanı, sanığın uzun süredir firar olmasını göz önünde bulundurarak tutuklanmasına karar verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı