REKLAMI GEÇ

Sabah saatlerinde başlamıştı, ara karar verildi

Sabah saatlerinde başlamıştı, ara karar verildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Emniyet Teşkilatı içindeki örgütlenmesine yönelik 3. dalga operasyonlarda gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 15 polisin yargılanmasında ara karar verildi. Davanın ilk duruşması 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aralarında komiser, komiser yardımcısı ve polis sanıkların bulunduğu ve 2 firari sanığı olan davan ilk duruşmasında tahliye kararı çıkmadı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2017 Pazartesi, 20:34

FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik davalar EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan mahkemelerde devam ediyor.

Örgütün Emniyet Teşkilatı içindeki örgütlenmesine yönelik operasyonlarda yakalanan ve gözaltı sürelerinden sonra tutuklanan polis memuru, komiser ve komiser yardımcılarından oluşan 10’u tutuklu 3’ü tutuksuz yargılanan toplam 13 sanık sabah saatlerinde hakim karşısına çıktı. Davanın iki de firari sanığı bulunuyor.

Terör suçlarına bakan 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davanın ilk duruşmasında sanıkların kimlik tespitleri yapıldı, üzerlerine atılı olan suçlarla ilgili iddianame huzurlarında okundu. Duruşmaya sanıklar, avukatları ve birinci derece yakınları alındı. Silahlı terör örgütü üyeliği suçlarından yargılanan sanıkların savunmalarını tamamlamasından sonra tanıklar dinlendi.

Sanık avukatlarının tahliye taleplerinin ardından Mahkeme Başkanı ara kararı oluşturmak için duruşmaya bir süre ara verdi. Daha sonra açıklanan ara karardan tahliye çıkmadı, Mahkeme Başkanı sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Bu arada FETÖ/PDY’nin Emniyet Teşkilatı içindeki yapılanmasına yönelik 3 ayrı dava bulunuyor. Diğer iki davada da toplam 53 Emniyet mensubu silahlı terör örgütü üyeliği suçlarından yargılanıyor.

Davanın 2. duruşması 2 Kasım 2017’de görülecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı