REKLAMI GEÇ

KAÇAK SAVCININ ADI DENİZLİ İDDİANAMESİNDE

KAÇAK SAVCININ ADI DENİZLİ İDDİANAMESİNDE

Soruşturmanın odağındaki isim Necdet Özer’in, Ergenekon kumpasının kaçak savcısı Zekeriya Öz ile ilişkisi olduğu öne sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2017 Çarşamba, 15:47

Denizli’de işadamlarına yönelik FETÖ/PDY duruşmaları bir taraftan sürerken, bir taraftan da ortaya atılan iddialar kamuoyunu şaşırtmayı sürdürüyor.

Durumu en çok merak edilen isimlerden biri olan Denizli Ticaret Odası eski Başkanı Necdet Özer’in Ergenekon ve Balyoz davalarının savcısı firari Zekeriye Öz ile ilişkisi olduğu iddia edildi.
Güvenlik gerekçesi ile açık kimlikleri saklanan gizli tanıklardan Battal kod adlı tanık verdiği ifadede Özer’in 17-25 Aralık öncesinde İstanbul’da Zekeriye Öz ile görüşerek bilgi aldığını ve DTO’dan bu savcıya hediyeler gönderdiğini öne sürdü.

SİYASET İDDİASI
Gizli tanık 17-25 Aralık süreci sonrasında bir parti genel başkanının Necdet Özer ile Denizli’de görüştüğünü ve bir milletvekili adayının listeye alınmasının istendiğini da iddia etti. Gizli tanık Battal, Özer’in ısrar ettiği kişinin listelerde yer aldığını da kaydetti.
Fakat gizli tanığın iddiada bulunduğu partinin Denizli’de ön seçim yaptığı da ortaya çıktı. Gizli Tanık ifadesinde Özer’in 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde hangi partileri desteklediğini de ifade etti.

ÖZER NEYLE SUÇLANIYOR?
İddianamede terör örgütü üyesi olmakla suçlanan DTO eski başkanı Özer’in, kararname ile kapatılan sivil toplum kuruluşları üyesi olmak ve cemaatin Denizli’deki üst düzey idarecilerinden biri olmakla suçlanıyor. Özer’e yöneltilen suçlamalar arasında örgüte para aktarmak da yer alıyor. Diğer yandan göz altına alındığı sırada üzerinde bulunan cep telefonlarından ByLock denilen ve FETÖ üyelerinin kullandığı bilinen uygulamanın yüklü olmadığı bilgisi de yer alıyor.

İLGİNÇ TELEFON DİYALOĞU
Özer’in el konulan telefonunda Başbakan Binali Yıldırım ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na ait gizli çekim video kayıtlarının bulunması da olayı soruşturan polislerin dikkatinden kaçmamış. Soruşturmayı yürüten yetkililer görüntülerin gizli çekildiği kanısına vararak polisteki sorgusunda Özer’e bu görüntüleri de sordu. İddiaya göre hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Özer bu görüntülere ilişkin ise; “Telefonun serbest olduğu bir toplantıydı. Gelişmeleri yönetim kurulu ile paylaşmam gerekiyordu. Not almak yerine kayıt aldım” dedi. Özer’in telefonunda kakao talk isimli farklı bir uygulama yükle olduğunun tespiti de iddianamede yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı