REKLAMI GEÇ

FETÖ okulları davası başlıyor

FETÖ okulları davası başlıyor

FETÖ’nün eğitim kurumlarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın duruşması başlıyor. 50 sanıklı davanın ilk duruşması yarın (salı) Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Ağır ceza Duruşma Salonu’nda yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2017 Pazartesi, 14:59

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında, örgütün Tavas yapılanması ve askerlerle ilgili ilk duruşmaları yapılan davalardan sonra, bu kez örgütün özel eğitim bağlantılarında yer alanların yargılanacağı özel okullar davası görülmeye başlanacak.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianame, Özel Serhat Eğitim ve Araç. Lok. İşlet. San. Tic. A.Ş. ve Çağlar Özel Eğitim Malz. San. Tic. A.Ş.’ye ait 13 özel okul ile Özel Serhat Eğitim Araçları Lokanta İşletmeciliği San. Tic. A.Ş.’ye ait 1 bakımevini kapsıyor.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada, 50 sanık Türk Ceza Kanunu’nun 314. maddesine göre terör örgütü üyeliğinden yargılanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı