REKLAMI GEÇ

Sarıcanın ihracına tepki

Sarıcanın ihracına tepki

Denizli Haziran Meclisi Sözcüsü Orhun Çoban, Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehir Daire Başkanlığı’nda görevli, TMMOB Denizli Yöneticisi ve Tüm-Bel-Sen Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Sarıca’nın 14 Temmuz 2017 ‘de çıkarılan KHK ile ihraç edilmesini kınadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2017 Salı, 09:48

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Makina Mühendisi, Oda ve sendika yöneticisi Mehmet Sarıca’nın son çıkarılan KHK ihraç edilmesine Birleşik Haziran Hareketi Denizli Meclisi’nden tepki.

Haziran Haraketi Denizli Meclisi adına bir açıklama yapan Orhun Çoban, 15 Temmuz kanlı askeri darbe girişimi sonrası 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL kararının FETÖ ile mücadele için çıkarıldığı söylense de bir süre sonra AKP’li olmayan herkese ‘terörist’ denilerek kullanılmaya başlandığı öne sürdü.

Çoban, “Bu artık ülkemizin bir gerçeği. Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile FETÖ ile uzaktan yakından ilişkisi olmayan devrimci, demokrat, ilerici gazeteciler, akademisyenler, öğretmenler, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan binlerce kişi açığa alınıp, ihraç edildi” dedi.

15 Temmuz’un üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmadığını anlatan Çoban, “FETÖ ile mücadele için çıkarıldığı söylenen KHK’ler artık ülkenin devrimci, demokrat ve yurtseverlerine de yönelmiş vaziyettedir. Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehir Daire Başkanlığı mühendis olarak çalışan, TMMOB Denizli Yöneticisi Mehmet Sarıca 7 Kasım 2016’da açığa alındı. 14 Temmuz 2017 ‘de çıkarılan KHK ile ihraç edildi. Mehmet Sarıca’nın açığa alınma sebebi olarak ‘Terör örgütleriyle ilişkisi olabilir’ ifadesi kullanıldı. 24 Şubat 2017 ‘de Belediye Başkanlığında soruşturma kapsamında ifade veren Sarıca’ya “ÖDP, Devrimci Yol terör örgütlerinin düşüncelerini benimseyen Birleşik Haziran Hareketi’nin etkinliklerinde bulundunuz mu?” sorusu yöneltildi. Birleşik Haziran Hareketi Denizli Meclisleri olarak soruyoruz: Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) bir terör örgütü mü yoksa belediyeleri olan, seçimlere giren bir siyasi parti midir? Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) Yöneticisi Mehmet Sarıca’nın hangi terör örgütüyle ilişkisini bularak ihraç etme kararı aldınız? Kanlı darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen FETÖ’nün siyasi ayağı neden ortaya çıkarılmadı? FETÖ’nün devlet içindeki örgütlenmesinin önü nasıl açıldı? Ne istediler? Ne verdiniz? Darbenin kaynakları, siyasal İslam ittifakı neden soruşturulmuyor? Cemaate kim ne verdi? Parsel parsel satanlar neden soruşturulmuyor? Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne AKP döneminde alınan FETÖ’cüler kimler hangi standartlara göre alındı? FETÖ’den cezaevine alınan, hakkından soruşturmaları bulunan iş dünyasından patronların fabrikalarının açılış törenlerinden boy boy fotoğrafları bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin FETÖ ile ne tür bağları vardır? Bu memleketin geleceğini karartan FETÖ’cülerle ‘Beraber yürüyen, aynı yağmurda ıslananlardan’ hesap sorulmazken bilimi ve tekniği kamu ve toplum yararı doğrultusunda icra etmekten başka hiç bir ‘suçu’ olmayan, rantın ve talanın karşısında duran Mehmet Sarıca’nın ihraç edilmesinin nedeni nedir?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı