REKLAMI GEÇ

Denizli bu soruyu soruyor: Önce Zafer Katrancı, şimdi de Süleyman Kocasert neden gözaltına alındı?

Denizli bu soruyu soruyor: Önce Zafer Katrancı, şimdi de Süleyman Kocasert neden gözaltına alındı?

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, bugün öğle saatlerinde gözaltına alındı, birkaç saat sonra da mahkemeye bile çıkarılmadan serbest bırakıldı. Bu durum, kısa süre önce yaşanan Zafer Katrancı örneğini de hatırlattı. Denizli halkı, iş dünyası ve siyasiler aynı soruyu soruyor: “Bu gözaltı gerilimi neden yaratıldı?”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2017 Çarşamba, 17:42

Denizli bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert’in gözaltına alınmasıyla büyük şok yaşadı.

Gözaltı kararı ve ardından yaşananlar ise kafalarda soru işaretleri bıraktı. Sabah saatlerinde evinde arama yapılan Kocasert gözaltına alındı, ancak işyerinde arama yapılmadı.

Ardından da Emniyet Müdürlüğü’nde birkaç saat süren ifadesinin ardından Adliye’ye sevk edilmeden serbest bırakıldı.

ZAFER KATRANCI ÖRNEĞİNİ AKILLARA GETİRDİ
Kocasert’in önce gözaltına alınması, ardından da mahkemeye bile çıkarılmaya gerek duyulmadan serbest bırakılması akıllara bir süre önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir operasyon kapsamında Denizli’nin önemli işadamlarından, Denizlispor eski başkanı Zafer Katrancı’nın gözaltı sürecini getirdi. Benzer bir durumla karşılaşan Zafer Katrancı önce gözaltına alınmış, birkaç saat ifade verdikten sonra da serbest bırakılmıştı.

İKİ AYRI İLDEN VERİLEN GÖZALTI KARARLARI
Süleyman Kocasert hakkındaki gözaltı kararını Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Katrancı ile ilgili kararı da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vermişti.

İki ayrı ilden gelen gözaltı kararları, Denizli’nin iki önemli ismi büyük sıkıntı yaşamasına yol açtı. Denizli halkı, iş dünyası ve siyasiler aynı şeyi merak ediyor.

Denizli halkı, “Önemi isimler olan hem Kocasert, hem de Katrancı’nın ifadeleri alınması gerekiyorsa neden davet edilmediler, neden evinde arama yapıldı?” sorusunu yöneltiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı