REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün işadamlarına yönelik dava başlıyor

FETÖ’nün işadamlarına yönelik dava başlıyor

Denizli’de 2015 yılının Ekim ayında başlatılan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından da operasyonlara dönen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) finans yapılanmasına yönelik operasyonlarda çok sayıda işadamı tutuklanmış, bazıları için de adli kontrol şartı getirilmişti. FETÖ/PDY’ye finans sağlamakla suçlanan işadamlarına yönelik kabul edilen dava başlıyor. 27 Şubat Pazartesi günü hakim karşısına çıkacak işadamları arasında çok önemli isimler var.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2017 Cuma, 10:18

15 Temmuz darbe girişiminin ardından birbiri ardına gerçekleştirilen soruşturmalar, dalga dalga yayılan operasyonlara dönüşmüş, toplumun her kesiminden gözaltılar ve tutuklamalar yapılmıştı.

Denizli kamuoyunu en fazla meşgul eden ise FETÖ/PDY’nin finans kaynağını oluşturduğu iddia edilen işadamlarına yönelik yapılan operasyonlar olmuştu. Aralarında çok önemli isimlerin, fabrikatörlerin, işadamlarının olduğu operasyonlar kapsamında birbiri ardına gerçekleştirilen operasyonlar iddianameye dönüşmüş, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce de dava kabul edilmişti.

İKİ AYRI YARGILAMA OLACAK
Çok sayıda işadamı hakkında yürütülen soruşturmalar, operasyonların yapılış süreçlerine göre de ayrıldı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işadamlarına yönelik iki ayrı iddianame oluşturulurken, 212 sanık iki ayrı davada yargılanacak.

İLK DALGA OPERASYONLARDA ALINANLAR
İlk dalga operasyonlarda alınan işadamlarına yönelik açılan dava, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde duruşma salonuna dönüştürülen Turan Bahadır Salonu’nda görülecek olan dava 27 Şubat Pazartesi günü başlayacak. 39’u tutuklu 67 sanığın yargılanacağı davada Erdem Aydın gibi bazı isimler de hala firari.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı