REKLAMI GEÇ

TKDK personelinin tamamı FETÖ/PDY davasında

TKDK personelinin tamamı FETÖ/PDY davasında

FETÖ/PDY’nin Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) içindeki örgüt yapılanmasına yönelik açılan davanın ilk duruşmasında tanıklar ifade vermeye başladı. 40 tanığın bulunduğu davanın büyük çoğunluğunu TKDK personelinin oluştururken, personelinin tamamına yakını mahkemeye çağırılınca kurumda iki nöbetçi bırakıldı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2017 Perşembe, 17:32

15 Temmuz darbe girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik davalar sürüyor. Örgütün Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) içindeki yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşmasında sanıklar savunmalarını tamamlarken, celselere ara verilmeden tanıkların dinlenilmesine geçildi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında iddianame okundu ve sanıklara haklarındaki iddialar ve atılı suçlar hatırlatıldı. TKDK çalışanları ve bu kurumla bağlantısı olan 14’ü tutuklu, 5 tutuksuz sanığın savunma yaptığı davada, dönemin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren ve Denizli Belediyesi İmar İşleri Müdürü Niyazi Dayanır da sanık olarak yer alıyor.

KURUMDA İKİ NÖBETÇİ BIRAKILDI
Yaklaşık 40 tanığın dinleneceği duruşmada, tanıkların tamamına yakını TKDK personelinden oluşuyor. FETÖ/PDY’nin kurum içindeki yapılanması konusunda bildiklerini anlatmak için EGS’deki 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelen ve sayıları 35’i bulan TKDK personeli ifade sırasının kendilerine gelmesi için gün boyu mahkeme kapısında bekledi. Sırası gelip ifadelerini veren tanıkların birçoğu celse bitmeden mahkemeden ayrılmadı. TKDK binasına hizmet almak için gelenlere durumu anlatmak için ise iki nöbetçi görevli bırakıldı.

DAĞDEVİREN, KURUCUSU OLDUĞU ZAMBAK’I KOLLAMIŞ
Dönemin Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Ümit Dağdeviren’in kurucusu olduğu Zambak Soğuk Hava Deposu Şirketi’nin desteklerden usulsüz şekilde yararlandığı iddiaları, geçtiğimiz ay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ/PDY’nin işadamları davasında da gündeme gelmişti. Zambak Şirketi iddiaları, 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki TKDK davasının başlıca yargılama konusu oldu.

FETÖ/PDY’ye finans sağlamak amacıyla kurulduğu, Koordinatör Ümit Dağdeviren ve TKDK danışmanlığını yapan bir harita şirketinin sahibi Hasan Abalı’nın kurucuları arasında yer aldığı belirlenen Zambak Soğuk Hava Deposu’nun kuruluşu aşamasında, desteklemelerden yararlanabilmek için proje sunulduğu ortaya çıkmıştı. Projenin TKDK’ya sunulmasıyla birlikte şirketten ayrılan Koordinatör Ümit Dağdeviren’in, önemli eksikleri olmasına rağmen projenin onay alabilmesi için şirketi kolladığı iddia iddianamede yer alıyor.

“DAĞDEVİREN BASKI YAPTI”
Duruşmaya tanık olarak çağırılan ve Mahkeme Başkanı tarafından Zambak Şirketi hakkında kendisine sorular yöneltilen TKDK Kontrol Uzmanı Gamze Büyükoğlu, projenin onaylanabilmesi adına eksiklerin görülmeyip, doğrulamalarda usulsüzlükler yapıldığını belirterek, “Şirkete alınacak makinelerin tespitleri şirketin binasında yapılması gerekirken, Antalya’da fabrikada yapılması istendi. Birim yetkilileri ile yaptığımız toplantıda Ümit Dağdeviren’e bu eksiklerden bahsettik ve olumsuz görüş bildirdik. Hepimiz itiraz ettik. Baskı altındaydık ve bazı usulsüzlükleri merkeze bildiremedik. Bu toplantıdan kısa süre sonra, olumsuz görüş bildiren üç arkadaşımız zorunlu görevlendirme ile Doğu’ya gönderildi” dedi.

PERSONELE GAZETE ABONELİĞİ
Bu arada, TKDK’da güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirten Hüseyin Günoğlu, Koordinatör Ümit Dağdeviren’in özellikle sözleşmeli personele Zaman Gazetesi aboneliği yaptığını belirtti.

Günoğlu, “Sözleşmeli personel olduğum ve iş kaygım bulunduğu için kabul etmek zorunda kaldım. Bazı arkadaşlarımız da bu durumdaydı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı