REKLAMI GEÇ

Yarbay Bülent Yılmaz o gece yaşananları anlattı

Yarbay Bülent Yılmaz o gece yaşananları anlattı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu 64 sanıklı davanın 2. duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Bugün başlayan 2. celse oturumunda davanın önemli tanıklarından, 11. Komando Tugay Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü ve aynı zamanda Tugay’ın emniyet ve güvenliğinden sorumlu Yarbay Bülent Yılmaz dinlendi. Mahkeme heyeti ile 15 Temmuz gecesiyle ilgili önemli bilgiler paylaşan Yarbay Yılmaz’ın ifadesinde dikkati çeken konu, darbe girişimi gecesinde Ege Ordu Komutanlığı ile sözde Yurtta Sulh Konseyi’nin sabaha dek birbirine zıt olarak geçtiği emirler oldu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2017 Perşembe, 14:02

15 Temmuz tanığı Yarbay Bülent Yılmaz,  yaklaşık 2.5 saat süren ifadesinde,  kendisinin o gece tugayın emniyetinden sorumlu olduğunu belirterek,  araç giriş çıkışları hakkında da bildiklerini paylaştı.  Tugaydan toplu araç çıkışlarında polis eskortu olması gerektiğini ancak o gece böyle bir uygulamanın gercçekleşmediğin,  bu durumunda kendisini şüphelendirdiğini kaydeden Yılmaz,  “Aranarak bir şekilde görevlendirilmediğim için emir komutaya el koymak gibi bir düşünce içine girmedim. Bunu yapması gereken daha üst rütbeliler vardı”  dedi.

Tugay Komutanı Kamil Özhan Özbakır’ın böyle bir eyleme iştirak ettiğini,  darbe girişiminden önceden bilgi sahibi olduğunu sıkıntılı ve sinirli hallerinden anladığını anlatan Yılmaz,  “Telefonla görüştüğüm Çardak’taki komutanların konuşmalarından da tedirgin ve sinirli oldukları anlaşılıyordu.  Garip şeyler olduğunu bu şekilde anladım.  12 Temmuz’da Tugay Komutanı Kamil Özhan Özbakır,  Kurmay Başkanı Fahrettin Demir ve Söke Komutan Yardımcısı Erol Akman’ın toplantılarını,  onlara garsonluk yapan asker Evren Karakuş’a da sorarak teyit etmiştim” dedi.

Darbe girişiminin anlaşılmasından sonra sabaha kadar Ege Ordu Komutanlığı ve Yurtta Sulh’ten birbirine zıt emirler aldıklarını ancak Ege Ordu Komutanlığı’nın emirlerini dikkate aldığını mahkeme heyetine bildiren Yarbay Yılmaz,  “İlk gelen emrin Harekat Yıldırım başlıklı emri olduğunu biliyorum.  Harekat Yıldırım çok önemli olaylarda müdahale etmemizi gerektiren emirleri içerir.  Darbe girişiminin anlaşılmasından sonra Ege Ordu Komutanlığı’ndan ‘Böyle bir eyleme katılmayın.  Katılanlar hakkında yasal işlem yapılır’ şeklinde bir emir aldık. Haber merkezin ara ara bilgi aldıkça bunu öğrendim.  Daha sonra Yurtta Sulh Konseyi’nden de ‘Darbeye iştirak etmeyenler hakkında işlem yapılacağı’  konusunda emir geldiğini öğrendim.  Ege Ordu’nun en net ve usule uygun emri sabaha karşı geldi.  Tugay komutanının tank gönderilmesine yönelik emri bana iletildiğinde Ege Ordu’nun emrini hatırlattım” diye konuştu.

Yılmaz ifadesini,  “Aralarında suçsuz olduklarına inandıklarım var.  Eyleme iştirak edenler arasında emirlere uymak zorunda kalanlar var.  Orduda bir intikal emri var ise bu emre uymamak gibi bir durum olmaz. Sonradan olacakları bilmeleri mümkün değil’ diyerek tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı