REKLAMI GEÇ

Darbeci yarbay o gece havaalanından kaçmış

Darbeci yarbay o gece havaalanından kaçmış

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak açılan davanın en önemli sanıkları arasında yer alan ve halen firarda olan 11. Komando Tugayı Kurmay Başkanı Yarbay Fahrettin Demir’in kaçışıyla ilgili esrar perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Demir’in sabaha karşı komuta ettiği askerleri Çardak Havaalanı’nda bırakıp, beraberinde getirdiği sivil elbiselerini giyerek izini kaybettirdiği ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Aralık 2016 Perşembe, 11:34

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili 11. Komando Tugay Komutanlığında görevli 42’si tutuklu 60 subay ve astsubayın yargılandığı davanın duruşması devam ediyor. Savunmaların alındığı duruşmalarda, o geceye dair bilinmeyenlerle ilgili sır perdesi de aralanıyor.

Topçu Tabur’unda kol komutanı olarak görev yapan ve 15 Temmuz’da Çardak Havaalanı’nda olan 500 asker arasında bulunan Yüzbaşı Mutlu Avcı, o gece saat 22.00 sıralarında çelik başlık ve 3 günlük kumanya alınması yönünde mesajlar gelmeye başladığını, 23.400 sıralarında da Tugay’dan Çardak Havaalanı’na gitmek üzere yola çıktıklarını söyledi.

LASTİK PATLADI, KONVOYDAN KOPTULAR
Yolda içinde bulunduğu aracın lastiğinin patlamasıyla Çardak’a giden konvoydan koptuklarını anlatan Avcı, lastiğin tamir edilmesinden sonra Çardak Havaalanı’na ulaştıklarını, giriş yaptıklarında zifiri karanlık bir ortamla karşılaştıklarını belirtti.

“DARBE Mİ OLUYOR SORUSU AKLIMA GELDİ”
İçeride Yüzbaşı Celil Basıkar ile karşılaştığını anlatan Avcı, “Beni yanına çekip ‘sıkıyönetim ilan edildiğini söylüyorlar. Bizi Ankara’ya götürecekleri konuşuluyor, pisti aydınlatmaya çalışıyorlar’ dedi. ‘Sıkıyönetim’ denilince aklıma ‘darbe mi oluyor’ sorusu geldi. Yine Celil Yüzbaşı, bana Ege Ordu Komutanlığının bu faaliyetten haberinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine şüphem iyice arttı. İçimizde yasa dışı oluşum mu var diye düşündüm” dedi.

YARBAY DEMİR “DARBE OLDU” DEMİŞ
Sabaha karşı Tugay komutan Yardımcısı ve Söke Garnizon Komutanı Albay Erol Akman ve Kurmay Başkanı Yarbay Fahrettin Demir’in de bulunduğu bir ortamda, havaalanında kalma ve Denizli merkeze dönmenin konuşulduğunu ifade eden Avcı, bir süre sonra Tugay Komutanı Kamil Özhan Özbakır’dan gelen telefonla Demir’in kalma emrini bildirdiğini söyledi.

Ancak personelden gitme düşüncesinde olanların harekete geçtiğini ve Yüzbaşı Celil Basıkar’ın “Ban gidiyorum” diyerek oradan ayrıldığını ifade eden Avcı, “Benim ilk amirim Kurmay Başkanı Yarbay Fahrettin Demir’dir. Gece boyunca hiç aramadı. Karşılaştığımızda ‘Buraya eğitim için gelmedik mi?’ diye sordum. Bana ‘darbe oldu’ cevabını verdi. Bunun üzerine darbeyi kimin yaptığını sordum. Cevap vermedi ve sırıtarak uzaklaştı. Daha sonra astlarımı toplayıp konuştuk. Birisi Denizli’den sivil araç çağırıp dönmemizi önerdi. Ben, silah ve malzemeler olduğu için kabul etmedim” diye konuştu.

YARBAY SİVİL KIYAFETLE KAÇMIŞ
Bir süre sonra Üsteğmen Ali Zor’un kendisine Kurmay Başkanı’nın Söke’den gelen grubu “Benimle Ankara’ya gitmeye, direnişe var mısınız?” diye sorduğunu söylediği kaydeden Yüzbaşı Mutlu Avcı, daha sonra gelen habercisinin Fahrettin Demir’in sivil kıyafetler giyerek kaçtığını kendilerine aktardığını belirtti.

EMİR KOMUTA SABAHA KARŞI KOPMUŞ
Nizamiyeye gittiklerinde Albay Erol Akman’ı otururken bulduklarını söyleyen Avcı, “Son defa ne yapacağımızı sorduk. Zaten emir-komuta zinciri kopmuştu. Celil Yüzbaşı ‘ben gidiyorum’ diyerek oradan ayrıldı. Üsteğmen Oğuz Ay, Celil Yüzbaşı’dan İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız’ın telefonunu almış. Erol Akman’a Cengiz Albay ile konuşup konuşmayacağını sorduk. Konuşmayacağı söyleyince Oğuz Üsteğmen arayıp durumu aktardı ve gelip bizi almalarını söyledi. Bizim eğitim adı altında kışladan çıkarılmamız yanlış anlaşılmaya sebep oldu. Benim örgütle bağım ve bağlantım yoktur” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı