REKLAMI GEÇ

Denizli’de 8 “abla” FETÖ’den tutuklandı

Denizli’de 8 “abla” FETÖ’den tutuklandı

Denizli merkezli 8 ilde, polis tarafından 5 gün önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütte ‘abla’ olarak görev yaptığı belirlenen kişilere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 8’i tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2017 Çarşamba, 19:21

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün faaliyetlerinde aktif olarak görev alan ve ‘Abla’ olarak adlandırılan kadın yapılanmasına yönelik Denizli merkezli Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya illerinde 5 gün önce eş zamanlı operasyon yapıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 25 kadından 10’u yakalandı.

Emniyette sorguları tamamlanan 10 kadın adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği 10 kadından 8’ini tutukladı. 2 kişi ise etkin pişmanlık yasasından faydalanıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bulunan F serisi 1 dolar ile çok sayıda dijital materyal ve dokümanlara el konuldu. 15 kişinin ise aranmasına devam edildiği belirtildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock adlı programı kullandıkları ve OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ile kapatılan derneklere üyelikleri tespit edildiği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı