REKLAMI GEÇ

Dönemin Lojistik Büro Müdürü ifadesini tamamladı

Dönemin Lojistik Büro Müdürü ifadesini tamamladı

Değiştirdiği 12 telefonuna da Bylock yükleyen polis müdürü M.S., FETÖ ile nasıl tanıştığını anlattı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2017 Salı, 16:05

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Denizli’deki Emniyet yapılanmasına yönelik açılan davanın ilk duruşmasına bugün devam edildi. Duruşmanın sabah oturumunda ifadesini tamamlayan dönemin Denizli Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürü M.S. Fethullah Gülen cemaati ile nasıl tanıştığını anlattı.

Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, aralarında 2. Sınıf emniyet müdürü, komiser yardımcısı rütbeleri olan, Emniyet Teşkilatı’nda polis memuru olarak görev yapmış 11’i tutuklu olmak üzere toplam 21 sanık yargılanıyor.

Üç de firari sanığı bulunan davanın ilk duruşmasında bugünkü oturuma sanıklar, yakınları ve avukatları alındı.
Sanıkların savunmalarına devam ettiği duruşmada, 15 Temmuz darbe girişimi döneminin Denizli Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürü olarak görev yapan ve sonrasında Bylock kullanıcısı olduğunun tespit edilmesi üzerine yargılanan M.S. ifadesini tamamladı.

Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanan ve tutuksuz olarak yargılanan M.S. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nden bağlanarak ifade verdi.

“OYUN SANIYORDUK”
2014 öncesi fethullah Gülen cemaati olarak anılan FETÖ ile Adana’da Polis Koleji öğrencisi iken tanıştığını belirten M.S., “O dönem çocuktuk. Bunları oyun sanıyorduk. Risale-i Nur ve Fethullah Gülen kitapları okuduğumuz ev toplantılarımız Polis Akademisi’ndeki öğrencilik yıllarımda da devam etti. Gittiğimiz evde kimse olmuyordu. Sadece paspasın altındaki anahtarla kapıyı açıp girer toplantılarımızı yapardık. Bu durum göreve başladığım yıllarda da değişik arkadaşlar ve ağabeylerle devam etti. Telefonuma ilk olarak Ankara’da Bylock yüklendi. Dua ve hadis gelecek diye yüklemişlerdi. 2014’te Denizli’de Lojistik Büro Müdürü olarak göreve başladım. Burada Ö.B. isimli devremin kayınvalidesinin evinde toplanıyorduk. Denizli’de görev yaptığım süre içerisinde üç abi değişti. Bunlardan biri Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, Ömer kod adıyla tanıdığımız Din Kültürü öğretmeniydi. 2016’da telefonumu 13. kez değiştirdim ve artık Bylock yüklemekten vazgeçtim. Ayrıca sohbetlere gitmeyi de kestim. Ben 18 yıl boyunca görevini layıkıyla yapmış biriyim. Cemaat olarak bildiğim FETÖ ile anılmaktan rahatsızlık duyuyorum” dedi.

13. TELEFONDA BYLOCK YÜKLEMEKTEN VAZGEÇTİ
Kendisinde yeni telefon merakı olduğunu, aldığı 12 yeni cep telefonuna da Bylock yüklediğini belirten M.S., “Son model telefon çıktığında almam gerektiğini hissederdim. Bu bende bir hastalıktı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı