REKLAMI GEÇ

Denizli-Afyon hattında alarm verilmesine neden olan olayın sırrı çözüldü

Denizli-Afyon hattında alarm verilmesine neden olan olayın sırrı çözüldü

FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu gece Ankara yönüne gitmesi nedeniyle alarm verilmesine neden olan konvoyun sırrı çözüldü. Afyonkarahisar’da bile önlemler alınmasına neden olan bu konvoyun Dazkırı’ya 20 kilometre kala geri döndüğü, bunun havaalanına girişin kaçırılmasından kaynaklandığı sanık ifadesiyle ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2017 Çarşamba, 12:11

Fetullahçı Terör Örgütü’nün ( FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili 42’si tutuklu 60 sanıklı davaya devam edildi. Bugünkü duruşmada savunma yapan Astsubay Hasan Önal, o geceye dair bilinmeyen bir detayı anlattı.

Tugay’dan çıkış yapmalarından bir süre sonra İstanbul ve Ankara’da yaşanan hareketlilikten haberdar olduklarını kaydeden Önal, “Bunun üzerine ‘bula bula bu geceyi mi buldular. Bizi de onlardan sanacaklar’ diyerek kendi kendime söyledim” ifadesini kullandı.

YOLU ŞAŞIRIP ANKARA YÖNÜNE GİTMİŞLER
O gece Denizli-Afyonkarahisar hattında hareketli saatler yaşanmasına neden olan askeri konvoyla ilgili açıklama yapan Önal, “Konvoyun önünde gidenler havaalanına dönüş levhası görmeyip yola devam etti. Bir süre gittik. Dazkırı’ya 20 kilometre yazan levhayı gördük. Bunun üzerine aynı araçta bulunan Eren Astsubay ile konuşup konvoyu durdurmak için hızlandık. Teğmen Hacı Ahmet Öz’ün bulunduğu aracın önüne geçerek durmalarını işaret ettik. Durumu aktardık. O da en öndeki araca giderek konvoy komutanını bilgilendirdi. U dönüşü yapıp havaalanına geldik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı