REKLAMI GEÇ

FETÖ davasında tahliye edilen öğretmen genel müdürü suçladı

FETÖ davasında tahliye edilen öğretmen genel müdürü suçladı

FETÖ/PDY’nin Servergazi okulları olarak bilinen Özel Serhat Eğitim Kurumları yapılanmasına yönelik davanın 3. duruşması tamamlandı. Duruşma sonunda, genel müdür Recep Ali Yalçın’ın telefonuna Bylock yüklettiğini iddia eden Şeyma Karademir tahliye edildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 28 Kasım 2017 Salı, 19:41

Fethulllahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın, Denizli’de Servergazi Okulları olarak bilinen Serhat Eğitim Kurumları yapılanması ile ilgili açılan dava devam ediyor. 3. duruşması görülen davada yeni bir ara karar oluşturan Mahkeme Heyeti, Şeyma Karademir isimli sanığın tahliyesine karar verdi.

FETÖ/PDY’nin çatı şirketi olarak gösterilen Serhat Eğitim Kurumları A.Ş.’nin yönetim ve hizmetli kadrosu ile bazı işadamlarından oluşan toplam 50 sanığın ‘Terör Örgütü Üyeliği’ iddialarıyla yargılandığı davanın 3. duruşması Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanıklar, avukatları ve yakınlarının alındığı duruşmaya savunma tanıkları S.S. ve F.Ş.’nin dinlenmesiyle başlandı.

Bazı sanıkların Bylock raporları ve içeriklerinin okunması ile devam eden duruşmada, bir başka dosya ile birleştirme sonucu ifade veren tutuklu sanık Şeyma Karademir, mahkemeye Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanan Şeyma Karademir ifadesinde, Ödemiş ve Manavgat’ta eğitimci olarak görev yaptıktan sonra Denizli’deki Servergazi Okulları’nda bir süre görev yaptığını belirterek, telefonuna Bylock programının okulun genel müdürü Recep Ali Yalçın’ın talimatıyla yüklendiğini öne sürdü. Karademir, “Göreve başladıktan sonra telefonumu aldılar. Genel müdür Recep Ali Yalçın başka bir görevliye, telefonuma Bylock programı yüklenmesi talimatını verdi. Daha sonra bu programı bir süre kullandım. Bir süre sonra bu programın ağır çalıştığını, sorunları olduğunu ileri sürerek telefonuma Eagle isimli bir program yüklemek istediler. Ben bu programların amaçlarını bilmiyordum. Bilsem kabul etmezdim” dedi.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanıklar ve avukatlarının talepleri dinlendi. Akşam saatlerinde duruşmaya ara veren Mahkeme Başkanı, oturumun başlamasıyla açıkladığı ara kararda Şeyma Karademir’i adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Duruşma 1 Şubat 2018’e ertelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı