REKLAMI GEÇ

FETÖ Denizli’yi 6 eyalete bölmüş

FETÖ Denizli’yi 6 eyalete bölmüş

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ ve PDY ile ilgili her birini Başsavcı Vekillerinin koordine ettiği ve tamamen savcılardan oluşan 4’er kişilik soruşturma timleri kurdu. Yoğun mesai harcayan adalet adamları, FETÖ’nün Denizli yapılanmasını deşifre etti. Yapılan soruşturmalar, gözaltına alınan ve tutuklananlar ile gizli tanıkların ifadeleri, FETÖ’nün Denizli’yi 6 eyalete böldüğünü ortaya çıkardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2016 Cuma, 13:10

15 Temmuz’da Türkiye’yi kana bulayarak darbe yapmaya çalışan FETÖ’nün yanı sıra PDY yapılanması ile ilgili yoğun bir şekilde sürdürülen soruşturma ve incelemelerde enteresan bulgulara ulaşılıyor. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaların bir an önce tamamlanıp iddianamelerle birlikte yargıya intikali için yoğun bir çaba harcıyor.

4 KİŞİLİK TİM KURDU
Başsavcı Mustafa Alper’in kent genelinde yürütülen tüm FETÖ/PDY soruşturmalarını bizzat mesai harcayarak koordine ettiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Başsavcı Alper, her birinin başında bir Başsavcı Vekilinin görev yaptığı ve tamamen savcılardan oluşan 4 kişilik soruşturma timleri kurdu.

ÖNCE KURMAYLAR DEĞERLENDİRİYOR
15 Temmuz Darbe girişimin ardından Denizli Adliyesi’nin Başsavcılık katında bir yuvarlak masa toplantı salonu odası oluşturuldu. Başsavcı Mustafa Alper’in, vekilleri ile BİMER ve CİMER tarafından gönderilen ihbarlar, savcıların yaptığı soruşturmalar, kolluk kuvvetlerinin topladığı deliller ve FETÖ ile ilgili her türlü bilgi ve bulgu masaya yatırdığı ve kayda değer bulgularla ilgili yapılacak yeni soruşturmaların her birini bu soruşturma timlerine pay ettiği belirtiliyor.

EYALET SİSTEMİ İLE ÇALIŞIYORLARMIŞ
Alper’in talimatıyla oluşturulan soruşturma timleri yoğun çalışmanın ardından FETÖ’nün idari yapılanmasını deşifre etmeyi başardı. Terör örgütünün Türkiye’de kentleri örgüt için önemi ve nüfus yoğunluğu gibi belli kriterleri gözeterek idari açıdan sözde eyaletlere böldüğü bu soruşturmalarda deşifre edildi.

DENİZLİ’DE 6 EYALET
FETÖ, idari açıdan Denizli’yi 6 eyalete bölmüş. Nüfusun yarısının yaşadığı iki büyük ilçe Pamukkale ve Merkezenfendi’nin oluşturduğu kent merkezini 3 eyalete bölen Fettulahçı Terör Örgütü üyeleri, kırsalda da Tavas, Acıpayam ve Çivril eyaletleri oluşturmuş.

SÖZDE EYALETLER KENDİ İÇİNDE SIRALANIYOR
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, sözde eyaletlerdeki idari kademelerin de kendi içinde bir hiyerarşik yapıya sahip olduğunu çözdü. Sözde eyaletler de, mali açıdan ve örgütlenme gücüne göre bir hiyerarşik sıra içinde. İddiaya göre en güçlü eyalet diğer eyaletlere göre daha farklı yetki ve avantajlara sahip. İl imamının belirlenmesinden kent yapılanmasındaki yetki paylaşımına birçok konuda eyaletlerin ağırlıkları önemli bir rol oynuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı