REKLAMI GEÇ

Osman Pakmak, Fetullah Gülen ve 2. adamı Büyükçelebi’yi anlattı

Osman Pakmak, Fetullah Gülen ve 2. adamı Büyükçelebi’yi anlattı

FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nın en önemli sanıkları arasında gösterilen eski Garipköy Belediye Başkanı Osman Pakmak, kaldığı yurtta müdürlük yapan terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen ve FETÖ’nün 2’nci adamı olarak gösterilen arkadaşı İsmail Büyükçelebi’den, oğlunun soyadını değiştirmesine kadar bildiklerini mahkemede anlattı. Gülen için, “Enteresan, dikkat çeken biri değildi” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2016 Cuma, 19:53

FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nın 5’inci gününde tutuklu ve tutuksuz sanıklardan 8’i daha dinlendi. Bugün savunma yapan sanıklar arasında en dikkat çeken isim ise, Fetullah Gülen’in müdürlük yaptığı yurtta öğrenci olarak kalan, kanlı örgütün ikinci adamı konumundaki ABD imamı İsmail Büyükçelebi’nin arkadaşı olan eski Garipköy Belediye Başkanı Osman Pakmak idi.

1969’da öğretmen olduğunu, 1992-1999 yılları arasında Garipköy’de belediye başkanlığı yaptığını anlatan Pakmak, aynı davanın sanıklarından Salih Kurun’un ifadesiyle burada bulunduğunu, Zaman gazetesinin dağıtımını yapmadığını, minibüsle gönderilen kendi gazetelerini bile düzenli olarak almadığını söyledi

EVİNDEN ÇIKAN FOTOĞRAF
Evinde yapılan aramada Fetullah Gülen ve yanında tanımadığı bir kişinin daha bulunduğu fotoğrafın kendisine Cumhuriyet Savcısı tarafından gösterildiğini, ancak resimdeki kişinin kendisi olmadığını, fotoğrafın nerede olduğunu unuttuğunu savundu.

FETULLAH GÜLEN İLE TANIŞMASI
Duruşmada, 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan örgütün elebaşı Fetullah Gülen’i tanımasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Pakmak, “Okumak istiyordum. 1962’de İzmir’e gittim. Ancak yaşımın büyük olduğu gerekçesiyle kayıt yapmadılar. Ortaokulu dışarıdan bitirdim. Lisede okurken 1964-1968 yılları arasında İmam Hatip ve İlahiyata Öğrenci Yetiştirme Derneği Yurdu’nda kaldım. Yurdun müdürlüğüne Fetullah Gülen atandı ve 1966’dan 1968’in Haziran ayına kadar müdürlük yaptı. Bize mesleki ve etüt konularında yardımcı olurdu” dedi.

“ENTERESAN, DİKKAT ÇEKEN BİRİSİ DEĞİLDİ”
Bir daha görüşmediklerini, Fetullah Gülen’i unuttuğunu söyleyen Pakmak, “Çok enteresan, dikkat çeken birisi değildi. Bir daha kendisini aramadım, görüşmedik.Daha sonra okulları, Türkçe Olimpiyatları nedeniyle devlet büyükleri kendisinden bahsetmeye başlayınca hayıflandım ve tanımak için kitaplarını aldım. Evimde bulunan kitaplar ayet, hadis, Peygamberimizin ve sahabilerin hayatıyla ilgilidir” diye konuştu.

ABD İMAMI İLE AYNI YURTTA
ABD imamı ve örgütün 2 numaralı ismi olarak gösterilen Tavas Kızılcabölüklü İsmail Büyükçelebi ile ilgili soruya Pakmak, “1964-1968 yılları arasında İzmir’deki yurtta birlikte kaldık. Bizden 2 dönem sonra olan kardeşi Mehmet Ali de aynı yurtta kaldı. Evimde bulunan telefon numarasını ağabeyi İbrahim Büyükçelebi öldüğünde cenazesine gittiğimde taziyede bulunmak amacıyla almıştım” yanıtını verdi.

BÜYÜKÇELEBİ İLE GÖRÜŞME
ABD ile Türkiye arasındaki saat farkını tutturamadığından Büyükçelebi ile telefon görüşmesi yapmadığını belirten Pakmak, ancak birkaç yıl önce Tavas’a geldiğini ve bir camide kısa süre görüştüklerini ifade etti.

OĞLU SOYADINI DEĞİŞTİRMİŞ
Örgütün eğitim sektöründeki kuruluşlarından olan Körfez Dershanesi’nde oğlunun öğretmen olarak çalıştığını, evinden çıkan CD ve kitapların bir bölümünün ona ait olduğunu anlatan Osman Pakmak, Ramazan Bayramı sonrası Almanya’ya giden Arif Mollaosmanoğlu’nun geri dönmediğini söyledi.

Oğlunun neden soyadını değiştirdiği sorusu üzerine “Bizim lakabımız Mollaosmanoğlu’dur. Oturduğumuz sokağın ismi de. Bu nedenle mahkeme kararıyla soyadını değiştirdi” açıklamasını yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı