REKLAMI GEÇ

FETÖ finans kaynağı davasında karar. Özer tahliye edildi

FETÖ finans kaynağı davasında karar. Özer tahliye edildi

Denizli’de FETÖ/PDY’nin finans kaynağını oluşturdukları iddiasıyla yargılanan sanıklar hakkında karar verildi. Eski Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’in de aralarında bulunduğu 10’a yakın sanık tahliye edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2018 Çarşamba, 16:08

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) finans kaynakları ve il yapılanmasına ilişkin davada 16’sı tutuklu 68 sanığın yargılanması tamamlandı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki salonda son duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Saat 14.00’te başlayan karar duruşmasında mahkeme heyeti uzun süredir devam eden yargılamaya ilişkin kararlarını açıkladı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY’nin “il yapılanması” ve “finans kaynakları”na yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan TUSKON’un genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ve eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile örgütün sözde 3 il imamının da aralarında yer aldığı 16’sı tutuklu, 34’ü tutuksuz, 14 firari 68 şüpheli hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, 16 tutuklu sanıktan tutuklu bulundukları süreleri de göz önünde bulundurarak 10’u hakkında tahliye kararı verdi.

Tahliye edilenler arasında 26 aydır tutuklu bulunan eski Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı