REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY asker davasında karar. Müebbet ve beraatler var

FETÖ/PDY asker davasında karar. Müebbet ve beraatler var

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın darbeci askerler davasından karar çıktı. Mahkeme, 2’si ağırlaştırılmış olmak üzere 6 sanığa müebbet hapis cezası verdi. Bir sanığın iki yıl hapis cezasına çarptırıldığı davada diğer sanıkların beraatine karar verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2018 Salı, 13:46

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açılan, aralarında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’ın da bulunduğu 40’ı tutuklu 64 sanığın yargılandığı davadan karar çıktı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Turan Bahadır Salonu’nda görülen davanın son duruşmasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Kamil Özhan Özbakır ve Erol Akman’ın ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, sanıklar Avşın Yapar, Ziver İnci, Muhammet Ekinci, Oğuz Ay’ın ayrı ayrı müebbet hapis cezasına mahkumiyetlerine karar verdi.

Sanık Tolga Kılınçaslan’ın, suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçundan açılan kamu davasında sanığın eylemi sübut bulduğundan, suçun işlenmesindeki özellikler, işlendiği yer ve zaman, sanığın amacı ve kastının yoğunluğu nazara alınarak takdiren ve teşdiden 2 yıl hapis cezasına mahkumiyetine, TCK’nın 62 maddesi uyarınca cezasından 1/6 oranında indirim yapılarak 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkumiyetine karar verildi.

DİĞER SANIKLAR BERAAT ETTİ
Mahkeme heyeti diğer sanıklar hakkında, yüklenen suç açısından sanıkların kastı bulunmadığından beraatlerine karar verdi.

DAVA
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek ve FETÖ’ye üye olmak” suçlarından açılan davada, aralarında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’ın da bulunduğu 40’ı tutuklu 64 sanık hakkında, Türk Ceza ve Terörle Mücadele kanunlarının ilgili maddeleri gereğince üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığı ile Söke’de bulunan 11. Komando Tugay Komutanlığından 550 asker, 15 Temmuz akşamı motorlu intikal eğitimi adıyla Ankara’ya uçakla nakledilmek üzere olan Çardak Havaalanı’na gitmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı