REKLAMI GEÇ

Başsavcılık, FETÖ’nün Serinhisar yapılanması davasını açtı

Başsavcılık, FETÖ’nün Serinhisar yapılanması davasını açtı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Serinhisar yapılanmasına ilişkin soruşturmayı tamamladı. 14’ü tutuklu 26 sanık hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla dava açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2016 Çarşamba, 12:30

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından il genelinde başlattığı kapsamlı soruşturmaları devam ettiriyor. Bugüne kadar bir çok operasyona imza atan Başsavcılık, FETÖ/PDY’nin Serinhisar yapılanmasına ilişkin soruşturmayı da tamamladı.

Serinhisar’da esnaf yapılanması, mütevelli heyeti toplantıları, dernek ve yurt çalışmaları ile örgütün ilçedeki mali yapılanmasına ilişkin ifadeler, araştırma tutanakları ve yapılan tespitler kapsamında harekete geçen Başsavcılık, Serinhisar Esnaf ve Genç İşadamları Derneği ile Işık Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Vakfı’na da baskınlar düzenleyerek, arama yapmış, belgelere el koymuştu.

Tüm bu soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan zanlılardan 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 12 şüpheli hakkında da adli kontrol şartı gerilmişti.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı 14’ü tutuklu 26 sanık hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açtı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı