REKLAMI GEÇ

FETÖ şirketinde ortaklık var, kar payı alan yok

FETÖ şirketinde ortaklık var, kar payı alan yok

FETÖ/PDY’nin Tavas Çatı Davası ile ilgili iddianamede örgütün çatı şirketi olarak gösterilen Asya Eğitim Hizmetleri’nin ortakları, önce 100 bin lira vererek ortak oldukları, daha sonra hisse artırımıyla 100 bin lira daha verdikleri şirketten bugüne kadar kar payı almadıklarını önü sürdü. Mahkeme Başkanı, bunu anlatan yaşlı bir ortağa “Ticarette amaç para kazanmak değil midir? Bugüne kadar hiç para almamışsın. Çıkmayı düşündün mü hiç?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2016 Cumartesi, 11:40

FETÖ/PDY’nin Tavas yapılanmasıyla ilgili açılan davanın duruşmaları hafta boyunca devam etti. 31’i tutuklu 72 sanıklı davanın iddianamesine göre, örgütün Tavas yapılanmasında çatı oluşum Asya Eğitim Hizmetleri Şirketi.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Bu şirketin yönetim kurulu başkanlığını Kemal Büyükelyas, başkan yardımcılığını Turan Karakulluk, yönetim kurulu üyeliklerini Mehmet Darıveranlı, Hasan Hüseyin Erol, İbrahim Bağcı, Muzaffer Sakıcı, Süleyman Börekçi, Salih Demiray, Hasan Eyice ve Mustafa Yavaş yapıyor.

ŞİRKETE BAĞLI KURULUŞLAR
İddianamede, Asya Eğitim Hizmetleri A.Ş.’ye bağlı kuruluşların Özel İmbat Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Fitnat Hanım Kız Öğrenci Yurdu, Özel Asya Meltem Körfez Dershanesi , Mehmet Efendi Pansiyonu, Ümmühan Duman Pansiyonu, Yasemin-Emin Çocuk Bakımevi ve Asya Pansiyonu olarak yer aldı.

MAHKEME BAŞKANI’NDAN “BU ZAMANA KADAR NEDEN BEKLEDİN?” SORUSU
Davanın sanıkları arasında yer alan şirketin yönetim kurulu üyesi Süleyman Börekçi, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada yaptığı savunmada, şirkete 1999 yılında ortak olarak girdiğini, ilk girişte 100 bin lira verdiğini, daha sonra artırım yapıldığını ve taksitler halinde 100 bin lira daha ödediğini, giriş amacının para kazanmak için olduğunu, bugüne kadar kar payı almadığını söyledi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ünal Yalçınkaya’nın “Ticaretin amacı para kazanmak değil mi? Bugüne kadar kar payı almadığını söylüyorsun. Yaşın 68 ne zaman para kazanacaksın? Neden bekledin? Çıkmayı düşünmedin mi” sorusuna Börekçi, düşündüğünü, ancak çıkmadığını yanıtını verdi.

“ŞİRKET İŞLERİNDEN ANLAMAM”
Bu arada avukatının şirket işlerinden anlayıp anlamadığı sorusunu da yanıtlayan Börekçi, “Ben şirket işlerinden, yönetimden anlamam. Bize bir iş yapılacağında düşüncemiz sorulurdu. Örneğin yurt açılması gibi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı