REKLAMI GEÇ

FETÖ Tavas Çatı Davası’nda ifade verdi, çalışma sistemini anlattı

FETÖ Tavas Çatı Davası’nda ifade verdi, çalışma sistemini anlattı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. duruşmasında tanık olarak dinlenen Ali Daylan’ın ifadeleri güne damgasını vurdu. Daylan, “Aynı yerde çalışan eşlerden birine maaş veriliyor, bekarlar ise ücret almıyordu” dedi. Duruşmada SEGBİS ile ifadesi alınan tutuksuz sanıklardan Bayram Yılmaz hakkında tutuklama kararı verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Şubat 2017 Salı, 09:07

FETÖ/PDY’nin Tavas çatı Davası’nın tutuksuz sanıklarından Bayram Yılmaz, Nefde’den SEGBİS yöntemiyle duruşma salonuna bağlandı. 2013-2014 yılları arasında Tavas’ta Asya A.Ş.’ye iş için başvurduğunu ve bir yıl çalıştıktan sonra Denizli’de Gün Market’te çalışmaya devam ettiğini söyleyen Bayram Yılmaz, kendisine yöneltilen Bylock suçlamasından kurtulamadı ve tutuklandı.

Avukat istemeyen ve karara itiraz eden Bayram Yılmaz, “İşe başlarken şirket müdürü Hüseyin Ceylan kontrol amaçlı olarak telefonumu istemişti. Telefonum birkaç gün şirkette kaldı. Bylock’u kimin yüklediğini bilmiyorum. Maaş için ise Bank Asya’da hesap açtırmak zorunda kaldım. Şu anda hesabımda sadece 400 TL görünüyor. Onun dışında herhangi yüklü bir para yatırmadım” dedi.

Yılmaz’ın ifadesinin ardından savcının tutuklama talebi üzerine mahkeme başkanı oturuma ara verdi. Karar, SEGBİS ile duruşmaya bağlanan Bayram Yılmaz’a iletildi ve tutuklandı.

“EŞLERDEN BİRİNE MAAŞ VERMEZLERDİ”
Duruşmada tanık olarak dinlenen Tavaslı işçi Ali Daylan’ın çarpıcı ifadeleri güne damgasını vurdu. Tavas’ta Körfez Dershanesi’nde işçi olarak 8 yıl çalıştığını belirterek, yapılanmanın maaş sistemini anlatan Daylan, “Dini günlerde sohbet toplantıları yapıldığını biliyorum. Bu günlerde de biz çalışanlara sanıklardan Osman Bostan tarafından zarf verilirdi ya da sözlü olarak gönlümüzden ne koparsa para yardımı yapmamız istenirdi. Karı koca aynı işyerinde çalışan varsa eşlerin sadece birine maaş verilirdi. Bekarlara ise maaş verilmezdi. Ancak bu durumun ekonomik sıkıntıdan mı yoksa sistem gereği mi olduğunu bilmiyorum” dedi.

Duruşmada daha sonra tanıklar Hüseyin Ceylan, Muhammet Dinç ve M. Ali Balcı’nın bilgilerine başvuruldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı