REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün “Mahrem İmam” yapılanmasına büyük darbe. Kim bu mahrem imamlar?

FETÖ’nün “Mahrem İmam” yapılanmasına büyük darbe. Kim bu mahrem imamlar?

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan operasyon, örgütün kripto yapılanmasına büyük darbe vurdu. “Mahrem İmam” olarak isimlendirilen bu yapılanma, mülki idare amirlerinden askeriyeye, emniyet yapılanmasından bürokratları kontrol ediyordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2017 Çarşamba, 11:47

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve ülke geneline yayılan “Büyük Operasyon”un detayları da gelmeye başladı. 81 ilde iş zamanlı olarak yürütülen ve 8 bin 500 polisin aktif görev aldığı operasyonlarda, titiz bir çalışmayla tespit edilen örgütün kripto ekibi “Mahrem İmamlar” hedefte.

DENİZLİ’DE 50 GÖZALTI
Operasyonun Denizli ayağında sabah erken saatlerden itibaren gerçekleştirilen şok baskınlarla 50 zanlı gözaltına alındı. Emniyet kaynakları operasyonların sürdüğünü ve sayının artabileceğini ifade etti. Denizli’de gözaltına alınanların büyük bölümünün öğretmen olduğu ve örgüt yapılanmasında üst düzey olarak tanımlandıkları bildirildi.

MAHREM İMAM KİM?
FETÖ yapılanmasında bugüne kadar adına pek rastlanmayan “Mahrem İmam” kavramı, büyük operasyon ile Türkiye gündemine oturdu. Edinilen bilgilere göre “Mahrem İmamlar”, terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden oluşuyor. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi süreci ve sonrasında kendilerini gizleyen bu yapılanma, FETÖ yapılanmasında “doktor” olarak da adlandırılıyor. Bu kişilere doktor denilmesinin bir nedeni de örgüt üyelerine sadakat tedavisi uygulamaları.

KİMLERDEN SORUMLULAR?
“Mahrem İmamlar” örgüt yapılanması içinde ayrı bir yere sahip. İllerde askerden polise, mülki idare amirlerinden bürokratlara kadar örgütün kilit isimlerinin bağlı bulunduğu “Mahrem İmamlar”, bu kişilerin yönetilmesi kadar, yetiştirilmesinden de sorumlu. Özellikle okul çağlarından itibaren ellerine geçirdikleri çocukların yetiştirilmesini sağlıyor, askeri ve polis okulları ile mülkiyeye yerleşmelerini sağlıyor. Bu yerleşmenin tesadüflere bırakılmadığı süreçte ele geçirilen sınav soruları da bu öğrencilere yine “Mahrem İmamlar” aracılığı ile ulaştırılıyor.

ÖRGÜTÜN KİLİT NOKTASI
FETÖ’nün kripto isimlerinden oluşan ve çoğunluğu öğretmen olan bu yapılanmanın çökertilmesi, terör örgütünde çözülme sürecini de beraberinde getirecek. Gözaltına alınan bu kişilerin sorgularından elde edilecek veriler, örgüt yapılanmasının hala firarda olan ya da bilinmeyen kriptolarını da açığa çıkaracak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı