REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün Tavas imamı işsizlik maaşıyla 9 ay yaşamış

FETÖ’nün Tavas imamı işsizlik maaşıyla 9 ay yaşamış

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Tavas yapılanmasıyla ilgili dava sürüyor. Duruşmanın 3. gününde sanıkların ifadeleri alınıyor. Örgütün Tavas İmamı olduğu gerekçesiyle yargılanan Hüseyin Ceylan’ın 2015 yılında 9 ay işsizlik maaşıyla yaşadığı ortaya çıktı. Tavas imamı olmadığını, Bylock kullanmadığını öne süren Ceylan, ifadesinde darbe gecesi Cumhurbaşkanı’nın çağrısına uyarak Uşak Meydanına gittiğini de söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2016 Çarşamba, 17:14

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Tavas yapılanmasıyla ilgili dava, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor. Duruşmanın 3. gününde ifadesi alınan Tavas İmamı Hüseyin Ceylan, 2013-2015 yılları arasında Asya Eğitim Hizmetleri A.Ş.’de genel müdürlük yaptığın belirterek, görüşmeyi şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Büyükelyas ile yaptığını, bir hafta sonra da işe alındığın söyledi.

SÜRECİ ANLATTI
17-25 Aralık’tan sonra öğrenci sayısının azalması nedeniyle şirketin maddi sıkıntıya girdiğini ve 2015 yılının Mart ayında işten ayrıldığın anlatan Hüseyin Ceylan, “Şirkette imza yetkim vardı. İşe alınacak personel ile bin görüşürdüm. Resmi işlemlerle ilgili attığımız imzaların arkasındayım” dedi.

9 AY İŞSİZLİK MAAŞI ALMIŞ
Tavas’tan ayrıldıktan sonra Denizli’ye geldiğini işsiz kaldığını anlatan Tavas İmamı Hüseyin Ceylan, 9 ay işsizlik maaşı aldığını ve bununla yaşadığını ifade etti.

15 Temmuz’dan sonra Banaz’da yakalandığını ve Tavas’a getirildiğini belirten Ceylan, darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyarak amca oğlu ile birlikte Uşak Meydanı’na çıktığını da dile getirdi.

“Tavas’ın firari imamı Ali Koca’yı tanıyor musun?” Tavas’ta işe başladıktan sonra tanıdığı yanıtını veren Ceylan, iddianamede sanık olarak yer alan karı-koca Yasin-Birgül Meşekoparan ile iş görüşmesini de kendisinin yaptığın kaydetti.

TAVAS İMAMI İDDİALARINI REDDETTİ
Örgütün Tavas imamı olduğu iddialarını kabul etmeyen Hüseyin Ceylan, Bylock kullanıcısı olmadığını da ileri sürdü. Hakkındaki kaçtı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını öne süren Ceylan, Banaz’da Emniyet’e giderek kendisinin teslim olduğunu söyledi.

Hüseyin Ceylan, sözlü savunmasının yanı sıra mahkemeye 6 sayfalık yazılı savunma da sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı