REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY bağlantılı patlayıcı firmaları davasında ara karar

FETÖ/PDY bağlantılı patlayıcı firmaları davasında ara karar

Çağlayan Catering, Trend Madencilik ve Denizli Patlayıcı firmalarının FETÖ/PDY’ye örgütsel destek verdikleri iddiasıyla açılan dava devam ediyor. 3’ü tutuklu toplam 5 sanıkla sabah saatlerinde başlayan 2. duruşmada ara karar verildi. Savcının tahliye talep ettiği iki tutuklu sanık sevinç gösterisi yapmaya kalkınca Mahkeme Başkanı’nın tepkisiyle karşılaştı. Ara kararda Mahkeme Heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk durumlarının devamına karar verdi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2017 Salı, 15:01

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki gündür devam eden Çağlayan Catering destekli ‘patlayıcı’ firma davasında 2. duruşma tamamlandı. Denizli’de en ilginç FETÖ/PDY davalarından biri olan ve Şanlıurfa’da ele geçirilen ‘Soğan kamuflajlı TIR’ davasına da temel teşkil eden davanın ilk duruşmasından tahliye kararı çıkmadı.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan ve FETÖ/PDY davalarına bakan 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma, 3’ü tutuklu toplam 5 sanığın salona getirilmesiyle sabah saatlerinde başladı. Duruşmaya sanıklar, avukatları ve birinci derece yakınları alındı.

Davanın ilk duruşmasında Trend Madencilik’in Levent Yaşar’dan sonraki sahibi olan, daha sonra Denizli Patlayıcı firmasını kuran Mesut Doğanay SEGBİS aracılığı ile savunma yapmıştı. Doğanay, ‘Soğan kamuflajlı TIR’daki infilaklı fitillerin Afyonkarahisar Evciler’deki kendi firmalarına ait depodan yüklendiğini itiraf etmiş ancak MİT kimliği gösteren kişiler tarafından Türkmenlere götürülmek üzere teslim alındığını öne sürmüştü.

Doğanay, bugün de Antalya Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya dahil oldu. Doğanay, bugün verdiği ifadede de 2 telefonda birden Bylock kullandığını tekrarladı. Etkin Pişmanlık Yasası’nın gereklerini yerine getirerek bildiği her şeyi anlattığını belirten Doğanay, tahliyesini istedi. Mesut Doğanay, Şanlı Urfa’da görülen ‘Soğan kamuflajlı TIR’ Davası’nda da tutuklu olarak yargılanıyor.

M.S., M.Ö. ve T.D. isimli tanıkların da dinlendiği duruşmada davanın savcısı da mütalaasını Mahkeme Heyeti’ne sundu. Savcı mütalaasında, Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanan ifadeler veren tutuşlu sanık Mesut Doğanay ve yine bu yasadan yararlanmak için dilekçe veren Hacı Mustafa Kaplan’ın tahliye edilmesini talep etti.

Savcının mütalaasından sonra tahliye umudu ile sevinç gösterisi yapmaya kalkışan sanık Hacı Mustafa Kaplan Mahkeme Başkanı’nın tepkisiyle karşılaştı.

Duruşmaya 30 dakika ara veren Mahkeme Başkanı, oturumu tekrar başlatarak ara kararı açıkladı. Savcının mütalaasının aksine karar verdiklerini açıklayan Mahkeme Başkanı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamı yönünde kararını açıkladı.

Mahkeme Başkanı ayrıca, ilk duruşmada elektronik kelepçe uygulamasıyla tahliye edilen A.D. üzerindeki bu uygulamanın kaldırılmasına, adli kontrol uygulamasının da devamına karar verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı