REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davasında 13 ay sonra gelen özgürlük

FETÖ/PDY davasında 13 ay sonra gelen özgürlük

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu 64 sanıklı davanın 5. duruşmasından tahliye kararı çıktı. Tahliye edilen 4 tutuklu asker ailelerine kavuştu. 13 ay sora gelen özgürlüğü değerlendiren Hüseyin Öğüt, “Ben kendimden emindim ve tahliyeyi bekliyordum. O anda hissettiklerim ise anlatılamaz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2017 Çarşamba, 15:46

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu 64 sanıklı davanın 5. duruşması tek celsede tamamlandı. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürdürülen davada Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nca hazırlanan bilirkişi raporları okundu.

Raporlar ışığında ara karar veren mahkeme heyeti Hüseyin Öğüt, Celil Basıkan, Ertuğrul Yavaşça ve Fatih Akın Arslan’ı tahliye etti.

CEZAEVİ ÖNÜNDE BEKLEYİŞ
Mahkemeden tahliye kararının çıkmasının ardından 4 askerin yakınları İzmir’de cezaevi önünde bekleyişe geçti. İşlemleri tamamlanan 4 asker gece geç saatlerde özgürlüklerine kavuştu.

CEZAEVİ ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
4 sanığın cezaevinden çıkmaları ise duygusal anların yaşanmasına yol açtı. Askerlerin eşleri ve çocukları cezaevi önünde karşıladı, hasretle birbirlerine sarıldı.

“HER DURUŞMADA BEKLİYORDUM”
Yaşadıklarını anlatan ve tahliye kararını değerlendiren askerlerden Hüseyin Öğüt, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını bir kendisinin bir de Allah’ın bildiğini söyledi.

Öğüt, “Onlara karşı ciddi mücadele ettim. Bizim yaptıklarımız ortada. Orada yaşananlar hem Ege Ordu, hem de Kara Kuvvetleri Komutanlığı raporlarında ortaya kondu. Cengiz Albay da o geceden itibaren verdiği her ifadede bizim yaptıklarımızı ve yaşadıklarımızı anlattı. Belki ilk birkaç duruşmada böyle bir düşüncem yoktu ama, sonrası her duruşmada tahliye olmayı bekliyordum” dedi.

“BAŞBAKANLIK AVUKATININ İTİRAZI YERSİZ”
Başbakanlık avukatlarının itirazlarını da değerlendiren Öğüt, “İtirazı yersiz buluyorum. Bizim yaptıklarımız, nasıl mücadele ettiğimiz ortada. Böyle bir yapılanmanın içinde yer almadık, destek vermedik. Girişimi fark ettiğim andan itibaren de ulaşabildiğim her yere ulaştım, durumu anlattım, onların tavsiye ve emirleri doğrultusunda hareket ettim. Başbakanlık avukatı eğer bizim tahliyemize itiraz ediyorsa, o zaman ilk günden beri tutuksuz yargılanan, görevlerinin başında olan ve hiçbir zorluk yaşamayanların dışarıda olmasına da itiraz etmeli” dedi.

“HİSSETTİKLERİM ANLATILAMAZ”
13 ay 1 gün tutuklu kaldıktan sonra cezaevinden çıktığı andaki hislerini anlatmakta zorlanan Üsteğmen Hüseyin Öğüt, “Bu kadar süre suçsuz yere tutuklu kaldıktan sonra kapıların açılması ve ailenize kavuşmanız. İşte bu anda yaşadıklarım ve hissettiklerim anlatılamaz. Muhteşem bir sevinç” dedi.

“GÖREVE DÖNMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM”
Suçsuz olduğunu, suçu engellemek için elinden geleni yaptığını belirten Hüseyin Öğüt, bu saatten sonraki tek amacının yeniden görevine dönmek olduğunu söyledi. Bunun için mücadele edeceğini anlatan Hüseyin Öğüt, “Bunun geçmişte de örnekleri var. Ergenekon ve Balyoz davalarının ardından da yaşandı. İhraç edilenler suçsuzluğu kesinleşince görevlerine döndüler. Ben de bugünden itibaren girişimlere başlayıp, görevime dönmek için çalışacağım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı