REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY emniyet yapılanması davası başladı

FETÖ/PDY emniyet yapılanması davası başladı

Denizli’de İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ve Diyarbakır’da emekli olduktan sonra 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği iddialarıyla tutuklanan İ.U., bugün hakim karşısında ifade verdi. İ.U, “Hain terör örgütü FETÖ’yü hakkımda hazırlanan iddianameden öğrendim” dedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2017 Pazartesi, 17:30

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Denizli’deki Emniyet yapılanmasına yönelik açılan davanın ilk duruşması başladı.

Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, aralarında 2. Sınıf emniyet müdürü, komiser yardımcısı rütbeleri olan, Emniyet Teşkilatı’nda polis memuru olarak görev yapmış 11’i tutuklu olmak üzere toplam 21 sanık yargılanıyor.

Üç de firari sanığı bulunan davanın ilk duruşmasına sanıklar, yakınları ve avukatları alındı. Salonda bulunan sanıkların kimlik tespitinin ardından, haklarında iddianamede yer alan suçlamalar tek tek okundu. FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçlarından haklarında dava açılan sanıklar ayrıca Bylock kullanımı ve Bank Asya hesapları incelemeleri sonucu ortaya çıkan iddialarla da karşı karşıya.

Mahkeme Heyeti, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi olan SEGBİS ile İzmir ve Bursa’da bulunan sanık ve tanıklarla bağlantı kurulmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi.

Duruşmada ilk savunmayı 2000-2014 yılları arasında Denizli’de görev yapan ve Diyarbakır’a atanmadan önce bir süre Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde de bulunan İ.U. yaptı. Diyarbakır’daki görevi sırasında emekli olan İ.U ifadesine, “Hain terör örgütü FETÖ’yü, hakkımdaki iddianameyi okuduktan sonra öğrendim” diyerek başladı.

İ.U.,, “Hain örgütle hiçbir ilgim yok. Hakkımda hazırlanan iddianamenin genel olarak hazırlanmış torba iddianame olduğunu düşünüyorum. 249 şehit verdiğimiz darbe girişimini gerçekleştiren hain örgütün eylemlerini kınıyorum. Ben suç işlemedim, iddiaları kabul etmiyorum. Bylock programını da indirmedim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı