REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY Tavas Davası’nda savcıdan 2 tahliye talebi

FETÖ/PDY Tavas Davası’nda savcıdan 2 tahliye talebi

FETÖ/PDY’nin Tavas yapılanmasıyla ilgili davanın ilk duruşmasında sona gelindi. Avukatların dün başlayan savunmaları bugün de devam ederken, mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı,2 sanık hakkında adli kontrol uygulamasıyla tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2016 Çarşamba, 14:30

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) ilk duruşmalarında 8’inci gün tamamlandı. Davanın bugünkü celsesinde dün başlayan avukat savunmalarına devam edildi. Öğleye kadar süren duruşmada, 19 sanığın avukatı savunma yaptı.

SAVCININ MÜTALAASI
Cumhuriyet Savcısı, örgütün Tavas’taki yapılanmasıyla ilgili çatı şirketi olarak gösterilen Asya Eğitim Hizmetleri A.Ş.’nin kuruluş tarihinden ve 2013’ten itibaren yönetim kurulu başkanı ile yönetim kurulu üyeleri listesinin Tavas Ticaret Sicil Memurluğu’ndan, ayrıca Tavas Genç İşadamları Derneği, Tavas Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Adile Hanım Derneği’nin kuruluşu, başkanları ve yönetim kurulu üyeleri listesinin Tavas Kaymakamlığı Dernekler Bürosu’ndan istenmesi yönünde mütalaa verdi.

Savcı, mütalaasında Bayram Yılmaz hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması, yatalak olan İsmail Şaşmaz’ın savunmasının mahkeme heyetince evinde alınmasını, hakkında adli kontrol şartı bulunan sanıklarla ilgili uygulamanın devam etmesini, tutuklu sanıklar Muzaffer Sakıcı ve Salih Demiray’ın mevcut deliller de göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmelerini, diğer sanıklarının tutukluluk halinin devamını istedi.

Diğer sanıklarla ilgili avukat savunmalarının alınmasına yarın devam edilecek. FETÖ/PDY Tavas Davası’nda ilk duruşmayla ilgili celseler 23 Aralık Cuma günü tamamlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı