REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’de yardımlar nasıl toplanırdı?

FETÖ/PDY’de yardımlar nasıl toplanırdı?

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla 87’si tutuklu toplam 145 sanığın yargılandığı 2’nci İşadamları davasında tanıklar ifade vermeye devam ediyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2017 Perşembe, 16:49

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davanın ilk duruşmasında sanıklar savunmalarını tamamlarken, tanıklar da FET/PDY yapılanmasıyla ilgili bilgilerini Mahkeme Heyeti ile paylaşmaya devam ediyor.

2 Mayıs’tan bu yana devam eden duruşmanın bugünkü celsesinde gizli tanıklar ‘Bayram’ ve ‘Ayhan’ ile FETÖ/PDY tanıkları Cafer Sulayıcı, Erol Koşarhan, Taner Ülgül, Ramazan Taylan, Ercan Tali, Himmet Yuvacı ve Mehmet Dağdelen dinlendi.

İL ABLASI KİMDİ?
Gizli tanıklardan Bayram, son beş yılını bildiği örgütün Denizli’deki il ablalarının isimlerini verdi. İl ablasının Emine isimli bir bayan olduğunu, yardımcılarından birinin de Nurcan Güleryüz olduğunu anlatan gizli tanık, “Burs ve kurban paraları Nurcan Güleryüz’ün evinde yapılan toplantılarda toplanırdı. 2-3 yıl önce il ablası değişti. Emine isimli kişinin yerine ismini Fatma olarak bildiğim biri getirildi. Yine il ablasının yardımcılarından Derya K.’nın evinde de düğer illerden gelen il ablaları kamp yaparlardı” dedi.

YARDIM TOPLAMA SİSTEMİ…
Tanıklardan Cafer Sulayıcı, bir işçisinin tavsiyesiyle 2011 yılında, esnaf grubunda sohbet toplantılarına katılmaya başladığını belirterek, “Grubumuzda Mustafa Tıpırdamaz, Fehmi Demirten, Ali Dağdaş gibi isimler de vardı. Bir süre sonra benden burs ve kurban yardımı toplamamı istediler. Ayrıca Zaman Gazetesi aboneliği yapmam için de görev verdiler. Bana her biri 2.500 TL olan 10 adet burs yazdılar. Dışarıdan temin edememem halinde bursu kendimin tamamlaması gerektiğini, bunun Allah indinde bir borç olduğunu söylediler. Sistem böyle işliyormuş. Yapım gereği kimseden bir şey isteyemem. Gittiğim birkaç kişi de böyle bir yapıya ayıracakları paralarının olmadığını söyleyince bunun ezikliğini hissettim. Ve bir daha toplantılara gitmedim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı