REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin catering davası başladı

FETÖ/PDY’nin catering davası başladı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) catering operasyonlarının ardından 18’i tutuklu 30 sanığın Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada iddianame okundu, zanlılar ifade vermeye başladı. Şirket ortaklarından Kazım Taraklı, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde gerçekleştirdiği Denizli ziyaretindeki ikramları, Valilik talebiyle hazırladıkların söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2017 Pazartesi, 18:28

FETÖ/PDY’nin Denizli yapılanması içinde yer aldıkları iddiasıyla catering firmalarına yönelik düzenlenen soruşturma kapsamında biri başka davadan olmak üzere tutuklanan 18 sanık ile tutuksuz 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada firari 8 sanık da yargılanıyor.

İLK DURUŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasında sanıklar hakkında hazırlanan iddianame okundu, ardından da sanıkların ifadelerinin alınmasına geçildi.

Şirketin Genel Müdürü Levent Yaşar, FETÖ/PDY’den hakkında açılmış 5 ayrı dosyanın bulunduğunu belirterek, bunların birleştirilmesini istedi. Yaşar, savunmasını da bu kararın alınmasından sonra yapacağını söyledi.

“BENİ TANIMAYAN KİŞİLERİN İFADESİYLE TUTUKLANDIM”
Davanın tutuklu sanıklarından Ali Süt, gizli tanık ve kendisini tanımayan kişilerin verdiği ifadeler nedeniyle tutuklandığını anlattı.

“ERDOĞAN’A İKRAMLARI VALİLİK TALEBİYLE HAZIRLADIK”
Şirket ortaklarından Kazım Taraklı ise savunmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını da kullanarak yaptı. Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde gerçekleştirdiği Denizli ziyaretinde ikramların kendileri tarafından, Valilik talebi ile hazırlandığını söyledi.

OPERASYONLAR 8 EKİM’DE YAPILMIŞTI
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 8 Ekim’de FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu öne sürülen iki ayrı yemek şirketine yönelik operasyon düzenlemiş, çok sayıda yönetici ve çalışanı gözaltına almıştı.

İhalelere fesat karıştırmakla suçlanan iki yemek şirketinin çalışanları ile ve mağdurların ifadelerinden, iki yemek şirketine 17- 25 Aralık olaylarının ardından başvuran çok sayıda kişinin vekaleten kestirdikleri kurbanlar için hocalar tarafından edilen dualarda Fethullah Gülen’in bedduaların gerçekleşmesi ve hizmet hareketinin şahlanması için de dua edildiği ileri sürülmüştü. Ayrıca, iki yemek şirketinin, çalışanlarının ücretlerinden de en az 200’er lira himmet kestiği, vermek istemeyenlerin işten çıkartıldığı, bu şekilde her iki yemek şirketinde çalışan toplam 160 kişinin aylıklarından kesinti yapıldığı ortaya çıkmıştı. İki yemek şirketinin vekaleten kesilen kurban etlerini fakirlere dağıtmayıp, yemek yaparak, kalan kısımını da Afyonkarahisar’daki biri sucuk fabrikasına karkas et olarak sattıkları, buradan elde edilen yaklaşık 50 milyon liranın üzerinde bir paranını ise ‘himmet’ adı altında Fethullah Gülen’e gönderildiği tespit edilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı