REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin Tavas sohbet hocasından itiraflar

FETÖ/PDY’nin Tavas sohbet hocasından itiraflar

FETÖ/PDY’nin Tavas’taki sohbet hocalarından İbrahim Öztürk, örgütün ilçedeki yapılanmasından kriptolu haberleşme programı Bylock’a, il ve ilçe imamlarından eğitim danışmanlarının konumuna, mütevelli heyetinden örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in rüyalarının moralleri yüksek tutulması için paylaşılmasına kadar birçok konuda paylaşımda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2016 Salı, 20:27

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Tavas Çatı Davası’nda 2’nci gün tamamlandı. Davanın bugün yapılan duruşmasında sanıkların dinlenmesine devam edildi. Duruşmada tutuklu ve tutuksuz 16 sanık dinlendi. Böylece 2 günün sonunda ifade veren sanık sayısı 22 oldu.

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANDI
Davanın bugünkü duruşmasında Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanan sanıklar da ifade verdi. Bunlardan birisi olan ve itiraflarıyla 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan hain örgütün iç yüzünü ortaya koyan İbrahim Öztürk oldu.

Polis ve savcılıkta daha önce verdiği ifadeleri tekrarladığını söyleyen Öztürk, örgüte girdikten bir süre sonra sohbet hocası olarak görevlendirildiğini, toplantılarda Fetullah Gülen’in kitaplarını okumadıklarını, ancak video ve CD’lerinin izlendiğini, hocası olduğu grubun toplantılarına İsmail Karabulut, Mustafa Darivanlı, Osman Bağcı, Celal Tuncel gibi isimlerin katıldığını, toplantıların genellikle evlerde yapıldığını anlattı.

“KAPALI SİSTEMDE KİMSE KİMSEYİ TANIMIYORDU”
Yapılanmanın kapalı bir sistemi olduğunu kaydeden Öztürk, “Cemaat dediğiniz ytapıda kimse kimseyi tanımaz. Çünkü kapalı bir sistem çalışır. Sohbet hocası olarak gittiğimde benim bile tanımadıklarım oluyordu” dedi.

HDP’YE OY İSTEMİŞLER
2015 seçimleri öncesi HDP’nin barajı geçmesi için oy istenip istenmediği sorusuna Öztürk, “İlçe imamı İbrahim Kersin HDP’nin genel seçimde barajı geçmesi gerektiğini, oy vermemi istedi. Ali Coşkun ve ismini Yusuf olarak bildiğim Celal Gürler de vardı. Onun lafının üzerine laf söylenmemiz mümkün değildi. Çünkü o başımızdaki abiydi. İlçeyi onlar yönetiyor” karşılığını verdi.

BYLOCK’U DETAYLARIYLA ANLATTI
Bylock kullandığını kabul eden Öztürk, kanlı örgütün kriptolu haberleşme programıyla ilgili “ Telefonuma Bylock’u ilçe imamlığı yapan Hüseyin Ceylan yükledi. Baskınların olacağı, buna karşı tedbirli olmamız ve bu programı kullanmamız gerektiği söylendi. Emirler Hüseyin Ceylan’a geliyor, o da bize aktarıyordu. VNP isimli bir program cep telefonuna yüklendikten sonra bu programın kurulumuna geçilir. İsimler görülüp karşı tarafın sizi eklemesi gerekiyor. Ekleme anında 2 kişinin aynı ortamda olması gerekiyor. Bu program Tavas imamları İbrahim Kersin ve Hüseyin Ceylan ile Celal Gürler ve Asya Eğitim Hizmetleri Şirketi’nin personelinde vardı. İbrahim Kersin ile bu proram üzerinden mesajlaşıyorduk” diye konuştu.

Bylock’ta neler paylaşıldığı sorusuna İbrahim Öztürk, “Fetullah Gülen’den geldiği söylenen sohbetler, onun gördüğü söylenen rüyalar paylaşılırdı. Amaç morallerin yüksek tutulmasını sağlamaktı” yanıtını verdi.

TAVAS’IN ABİLERİ VE ABLALARI
FETÖ/PDY’nin Tavas yapılanmasını da tüm detaylarıyla deşifre eden Öztürk, Tavas’ta görev yaptığı 5 yılda abi olarak da ifade edilen 3 imamın görev aldığını, bunların Ali Koca, Hüseyin Ceylan ve İbrahim Kersin olduğunu. İlçenin ablası olarak Birgül Meşekoparan’ı tanıdığını söyledi.

“Abi” nedir sorusunu ise “İmam derler aslında. Hiyeraşik bir yapı düşünün; bir ilçenin kaymakamı, bir ilin valisi şeklinde tarif edilir” diye yanıtladı.

“EĞİTİM DANIŞMANLARI ÖNEMLİDİR”
Eğitim danışmanı olarak görev yapanların yapı içerisinde çok etkin olduğunu anlatan Öztürk, “Eğitim danışmanları çok önemlidir. Bulundukları yerin 2’nci adamı gibidirler. İsterlerse il imamını bile değiştirler. Cemaat eğitime önem verdiğinden, eğitim danışmanlarının sözü havada kalmaz” ifadesini kullandı.

MÜTEVELLİ HEYETİNDE KİMLER BULUNUYOR?
Mütevelli heyetinin bulundukları yerde ihtiyaçların karşılanmasında görev aldığını belirten Öztürk, bu nedenle mütevelli heyetlerinin varlıklı kişilerden oluşturulduğunu, Tavas Mütevelli Heyeti’nde Kemal Büyükelyas, Ceylan Zorlu, Hasan Hüseyin Erol gibi isimlerin bulunduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı