REKLAMI GEÇ

Hayırseverin bağışlarını FETÖ’ye aktarmışlar

Hayırseverin bağışlarını FETÖ’ye aktarmışlar

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan derneklerden biri olan Osman Nuri Yılmaz Okullarını ve Hayratını Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile ilgili soruşturmayı tamamladı. Hayırseverin ölümünden sonra tüm kaynakların FETÖ’ye aktarıldığı belirlenen dernek hakkında Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2016 Perşembe, 13:01

Babadağ’da önemli yatırımlara imza atan Osman Nuri Yılmaz adına kurulan Osman Nuri Yılmaz Okullarını ve Hayratını Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin Kamun Hükmünde Kararname ile kapatılmasının ardından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Hayırsever Osman Nuri Yılmaz’ın ölümünden sonra derneğin amacı dışına çıkarak FETÖ/PDY terör örgütüne aktarıldığı yönündeki iddiaların araştırıldığı bildirildi.

677 Sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı oluşum ve gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu iddiasıyla kapatılan dernekler arasında yer alan Denizli Osman Nuri Yılmaz Okullarını ve Hayratını Yaptırma ve Yaşatma Derneği’yle ilgili yürütülen soruşturmada, dernekte arama yapıldığı, belgelere el konduğu bildirildi.

FETÖ’NÜN BABADAĞ İMAMI
FETÖ’nün Babadağ ilçe imamı olduğu tespit edilen şüpheli ile Denizli Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan bir kişinin de dahil olduğu 5’i tutuklu 8 şüpheli hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği suçlamasıyla Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı